Αρχική COVID-19 Ραγδαία αύξηση νέων θανάτων – Συνεχίζεται η πίεση στις ΜΕΘ Αττικής

Ραγδαία αύξηση νέων θανάτων – Συνεχίζεται η πίεση στις ΜΕΘ Αττικής

0
κορονοϊός, αντισώματα
Εικόνα: pixabay/MiroslavaChrienova
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αυξημένα εμφανίζονται τα επιδημιολογικά φορτία στη χώρα μας για ακόμα μία ημέρα, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται ραγδαία αύξηση στον αριθμό νέων θανάτων. Παράλληλα, οι νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού και η ασφυκτική πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής, συνεχίζονται όπως επεσήμανε και ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, σήμερα καταγράφηκαν 1.142 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από την συνολική καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 205.120 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 51.7% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.348 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

πορεία κρούσματα

Παράλληλα, σε αυξητική πορεία εξακολουθεί να κινείται ο αριθμός των διασωληνωμένων. Συγκεκριμένα, νοσηλεύονται  διασωληνωμένοι 466 συμπολίτες μας, εκ των οποίων το 68.0% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.408 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή +20.51). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 356 ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, ραγδαία αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των νέων θανάτων, καθώς 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό το τελευταίο 24ώρο.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή, ο συνολικό αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 6.758. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.θανατοι πορεία

Συνεχίζεται η πίεση στις ΜΕΘ

Παράλληλα, ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την σημερινή του επίσκεψη στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Συντάγματος, αναφέρθηκε στις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού που εμφανίζονται πλέον και στην Ελλάδα ενώ μάλιστα  αποκάλυψε ότι η συνεργασία ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα θα συνεχιστεί για να αντιμετωπιστεί η πίεση που υπάρχει στην Αττική.

«Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Οι επιστήμονες παγκοσμίως παρακολουθούν το φαινόμενο, το οποίο δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε.

Ενώ στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας.»

Η κατάσταση στις ΜΕΘ

  • Θριάσιο: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες. Δυο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
  • Αττικό: 43 ασθενείς στις 43 κλίνες.
  • Ασκληπιείο: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες – Δυο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
  • Αγία Όλγα: 9 ασθενείς στις 9 κλίνες
  • Σισμανόγλειο: 14 Ασθενείς στις 14 κλίνες
  • Ερυθρός Σταυρός: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες
  • Γεννηματάς:16 ασθενείς στις 16 κλίνες
  • Νίμιτς: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες
  • Ιπποκράτειο: 7 ασθενείς στις 7 κλίνες
  • Κενές ΜΕΘ υπάρχουν στον Ευαγγελισμό στο ΚΑΤ και στο Σωτηρία οι οποίες συνολικά φτάνουν τις 15.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση