Αρχική COVID-19 Πόσα εμβόλια αναμένεται να παραδοθούν στις αναπτυσσόμενες χώρες μέχρι τον Μάιο

Πόσα εμβόλια αναμένεται να παραδοθούν στις αναπτυσσόμενες χώρες μέχρι τον Μάιο

0
κορονοϊός εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η διαδικασία του εμβολιασμού αφορά τις χώρες όλου του κόσμου, ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, που έχει πλήξει την ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, τι συμβαίνει με την παράδοση εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες; Είναι επαρκής ο αριθμός των δόσεων;

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, ο αριθμός των εμβολίων που αναμένεται να παραδοθεί σε 142 χώρες έως τα τέλη Μαΐου μέσω του μηχανισμού COVAX, ανέρχεται σε περίπου 237 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα είναι προγραμματισμένες διανομές εμβολίων σε Ανγκόλα, Καμπότζη, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Νιγηρία.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Γκάνα, Νάνα Ακούφο-Άντο, ανέφερε ότι η χώρα του, που ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού με δόσεις του COVAX, σκοπεύει να εμβολιάσει 20 εκατ. ανθρώπους έως τα τέλη του 2021.

Σημειώνεται ότι π ΠΟΥ είχε κατηγορήσει παλιότερα τις ανεπτυγμένες χώρες ότι υπερσυσσωρεύουν εμβόλια και έτσι δεν δίνουν τη δυνατότητα στις αναπτυσσόμενες χώρες να χρησιμοποιήσουν το σημαντικότερο όπλο κατά της πανδημίας, που δεν είναι άλλο από τον εμβολιασμό.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση