Αρχική Special Topics Perseverance: Ηχογράφησε τον εαυτό του να κινείται στον Άρη

Perseverance: Ηχογράφησε τον εαυτό του να κινείται στον Άρη

0
PIA23764 RoverNamePlateonMars nasa
Perseverance NASA

Σύνταξη: ecozen.gr

Λίγες ημέρες μετά από τους πρώτους ήχους που έστειλε ο ρομποτικός γεωλόγος Perseverance της NASA από τον Άρη, μεταδίδει την ηχογράφηση του εαυτού του από τα βήματά του στον κόκκινο πλανήτη.

Χαρακτηριστικά, ένα ευαίσθητο μικρόφωνο που διαθέτει το σκάφος κατέγραψε τα χτυπήματα και τους περίεργους ήχους των έξι τροχών του ρομπότ την στιγμή που κυλούσαν πάνω από το έδαφος του πλανήτη.

“Αν άκουγα τέτοιους θορύβους ενώ οδηγούσα θα σταματούσα στην άκρη του δρόμου και θα καλούσα γερανό”, αναφέρει χαριτολογώντας ο Ντέιβ Γκρούελο, μηχανικός της αποστολής, σε γραπτή ανακοίνωση της NASA.

Ενώ μάλιστα, ο Βάντι Βέρμα, μηχανικός και οδηγός ρομποτικών οχημάτων του JPL, υπογράμμισε: “Πολλοί άνθρωποι, όταν βλέπουν τις εικόνες του ρόβερ, δεν παρατηρούν ότι οι τροχοί είναι μεταλλικοί“.

“Όταν οδηγείς με αυτούς τους τροχούς πάνω σε βράχους, προκαλείται μεγάλος θόρυβος,” πρόσθεσε.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ανησυχία στους μηχανικούς είναι ένας μη αναμενόμενος ήχος σαν γρατζούνισμα, του οποίου η πηγή εξετάζεται.

Σημειώνεται ότι, το ρομπότ είναι το πρώτο που εξοπλίστηκε με μικρόφωνα.

Μάλιστα, ένα μικρόφωνο είχε ήδη μεταδώσει τους ήχους του αρειανού ανέμου και των ριπών λέιζερ για την εξέταση βράχων από απόσταση.

Παράλληλα, υπήρχε και ένα δεύτερο μικρόφωνο το οποίο προοριζόταν να καταγράψει τους ήχους της καθόδου και της προσεδάφισης, αλλά δεν κατάφερε.

Ωστόσο, ηχογράφησε τους ήχους της πρώτης δοκιμαστικής διαδρομής στις 4 Μαρτίου.

 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here