Αρχική Special Topics Το Perseverance έκανε τα πρώτα του βήματα στον Άρη (Βίντεο)

Το Perseverance έκανε τα πρώτα του βήματα στον Άρη (Βίντεο)

0
Άρης
Διαφήμιση

Τα πρώτα του μέτρα στον Άρη διένυσε το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της NASA, που είχε προσεδαφιστεί στον κόκκινο πλανήτη στις 18 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το Perseverance διήνυσε τα πρώτα  6,5 μέτρα στον Άρη. Μία διαδικασία που κράτησε μίση ώρα. Μάλιστα, τράβηξε και τις πρώτες φωτογραφίες από τα ίχνη που άφησαν οι τροχοί του στο κοκκινωπό αμμώδες αρειανό έδαφος.

https://www.youtube.com/watch?v=d1lScM-IbeY

Έτσι, οι μηχανικοί στο Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της NASA εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία του ρομποτικού ρόβερ, το οποίο τα κατάφερε καλύτερα και από τις δοκιμές του στη Γη.

Μάλιστα, έχει λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα από το προηγούμενο αμερικανικό ρόβερ στον Άρη, το Curiosity τ οποίο βρίσκεται ακόμα εν λειτουργία.

Παράλληλα, το ρόβερ είναι σε θέση να διασχίσει μεγαλύτερη απόσταση μέσα σε μια μέρα, γύρω στα 200 μέτρα, επειδή είναι ικανό να αποφεύγει καλύτερα τα διάφορα εμπόδια, όπως μεγάλους βράχους και παγίδες άμμου.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Perseverance, το πιο εξελιγμένο κινητό εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει σταλεί σε άλλο πλανήτη ή δορυφόρο, προγραμματίζεται να διανύσει 15 χιλιόμετρα μέσα στο επόμενο αρειανό έτος, δηλαδή περίπου δύο χρόνια.

Διαφήμιση