Αρχική Καταστροφές Σταδιακή αποκατάσταση σεισμοπλήκτων – Απεβίωσε ο απεγκλωβισμένος 83χρονος

Σταδιακή αποκατάσταση σεισμοπλήκτων – Απεβίωσε ο απεγκλωβισμένος 83χρονος

0
σεισμός
Εικόνα: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΕΚΑΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ενισχύεται η γέφυρα στήριξης προς τους σεισμόπληκτους, με τα πρώτα 37 τροχόσπιτα να αντικαθιστούν τις σκηνές και τις πρώτες αποζημιώσεις ύψους 300.000 ευρώ, να είναι έτοιμες να δοθούν από αύριο στους πληγέντες, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, 11 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης κατέφθασαν το μεσημέρι της Κυριακής στα χωριά της ΠΕ Λάρισας από την Περιφέρεια Αττικής. Ενώ, την ίδια στιγμή δυσάρεστα νέα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς ο 83χρονος που είχε απεγκλωβιστεί από τα ερείπια του πέτρινου σπιτιού του κατά τον πρώτο σεισμό των 6,2 Ρίχτερ, υπέκυψε.

300.000 ευρώ για τις καταβολές των πρώτων αποζημιώσεων

Ως προτεραιότητα της κυβέρνησης έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, το ζήτημα της στέγασης νοικοκυριών και μαθητών, ενώ υπογράμμισε μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ότι: «Εκτός από τα ξενοδοχεία που δώσαμε στον κόσμο, στήσαμε σκηνές, οι οποίες αντικαθίστανται με τροχόσπιτα. Τα πρώτα 37 τροχόσπιτα έφτασαν χθες. Θα υποδεχθούν και οικίσκους τις επόμενες μέρες».

τροχοσπιτα
Εικόνα: paidis.com

Παράλληλα, όσο αφορά τις αποζημιώσεις, όπως είχε μάλιστα είχε ήδη ανακοινώσει από χθες, τόνισε ότι από αύριο, θα δοθούν στους πληγέντες από το σεισμό, δήμους, 300.000 ευρώ για να προχωρήσουν στις καταβολές των πρώτων αποζημιώσεων.

Όπως αναφέρει ο Πέτσας χαρακτηριστικά, θα δοθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες ενώ η ενίσχυση φτάνει έως τις 6000 ευρώ για τις δαπάνες που σχετίζονται με τις καταστροφές οικοσκευής.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απαλλαγή των επιχειρήσεων των σεισμόπληκτων περιοχών από τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης έφτασαν στην ΠΕ Λάρισας

Βοήθεια στους πληγέντες από τον σεισμό έρχεται και από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς 11 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης κατέφθασαν το μεσημέρι της Κυριακής στα χωριά της ΠΕ Λάρισας.

Πρόκειται για είδη που είναι άμεσα απαραίτητα για τους κατοίκους των περιοχών, δηλαδή μεγάλη ποσότητα εμφιαλωμένων νερών και κουβερτών.

Σημειώνεται ότι, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με ανάρτηση του στο twitter έγραψε:

“Ταξιδεύουμε για Λάρισα! Πάμε να παραδώσουμε 11 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.”

Υπέκυψε ο 83χρονος

Την ίδια στιγμή, δυσάρεστα νέα έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς υπέκυψε ο 83χρονος που είχε απεγκλωβιστεί από τα ερείπια του πέτρινου σπιτιού του κατά τον πρώτο σεισμό των 6,2 Ρίχτερ στο Μεσοχώρι Ελασσόνας.

Σημειώνεται ότι, η κατάσταση του ηλικιωμένου άντρα, πατέρα τριών παιδιών, επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας.

 

 

Διαφήμιση