Αρχική Ειδήσεις ΕΟΦ: Νέα προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής – “Μην το χρησιμοποιείτε”

ΕΟΦ: Νέα προειδοποίηση για συμπλήρωμα διατροφής – “Μην το χρησιμοποιείτε”

0
ΕΟΦ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους πολίτες για το προϊόν CATZKILL PARANOIA BY NOT 4PUSSY, που παράγεται από την εταιρεία Best Pharma Supplements Ltd του Ηνωμένου Βασιλείου και κυκλοφορεί στην Ελλάδα σαν συμπλήρωμα διατροφής, να μην το  χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα σε περίπτωση που βρεθεί στα χέρια τους.

Αναλυτικά, το συγκεκριμένο σκεύασμα βρέθηκε να περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση τις ουσίες caffeine και Synephrine η οποία μάλιστα δεν αναγράφεται καν στην ετικέτα του προϊόντος.

Ενώ, παράλληλα, εντοπίστηκε και το μη εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό Διμέθυλο-άμινο-αιθανόλη (DMAE) σε συγκέντρωση που φαίνεται να έχει φαρμακολογική δράση.

Σημειώνεται ότι, τα παραπάνω προϊόντα δεν είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου.

“Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ολλανδίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASSF)”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Διαφήμιση