Αρχική Καταστροφές Ο Μπάιντεν προσκαλεί Ρωσία και Κίνα στην διάσκεψη για το κλίμα

Ο Μπάιντεν προσκαλεί Ρωσία και Κίνα στην διάσκεψη για το κλίμα

0
Τζο Μπάιντεν
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στις πρώτες μεγάλες συνομιλίες της διοίκησης Μπάιντεν για το κλίμα, ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί τους αντιπάλους του. Τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας και Σι Τζίνπινγκ της Κίνας.

Μία κίνηση που οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα βοηθήσει στη διαμόρφωση και επιτάχυνση των παγκόσμιων προσπαθειών. Με στόχο τη μείωση των ορυκτών καυσίμων που καταστρέφουν το κλίμα.

Ο πρόεδρος επιδιώκει να αναζωογονήσει το φόρουμ που συγκλήθηκε από τις ΗΠΑ για τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου σχετικά με το κλίμα. Και το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εξασθενίσει.

Οι ηγέτες μερικών από τους κορυφαίους πάσχοντες από την κλιματική αλλαγή του κόσμου, θα συναντηθούν στις 22 και 23 Απριλίου.

Η διοίκηση Μπάιντεν ελπίζει ότι στην διάσκεψη οι διεθνείς ηγέτες θα ανακοινώσουν αυστηρότερους στόχους εκπομπών των χωρών τους. ‘Η άλλες δεσμεύσεις, εν όψει των παγκόσμιων συνομιλιών του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 στη Γλασκώβη.

Επανεξέταση σε τομείς μεταφορών και ηλεκτρικής ενέργειας

Η διάσκεψη των ΗΠΑ φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε συγκεκριμένους, τρόπους για να επανεξετάσουν τους τομείς των μεταφορών και της ηλεκτρικής ενέργειας. Καθώς και τις το σύνολο της οικονομίας, τώρα. Για να επιτύχουν αυτούς τους σκληρότερους μελλοντικούς στόχους.

Όπως τα φόρουμ του Μπους και του Ομπάμα για το κλίμα, η λίστα προσκλήσεων του Μπάιντεν περιλαμβάνει ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Αυτό περιλαμβάνει δύο χώρες. Τη Ρωσία και την Κίνα. Στις οποίες συγκρούονται ο Μπάιντεν και οι διπλωμάτες του, λόγω των εκλογικών παρεμβάσεων, των κυβερνοεπιθέσεων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων ζητημάτων.

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς αυτές οι δύο χώρες θα ανταποκριθούν στις προσκλήσεις των ΗΠΑ. Ή ακόμα και αν είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ για τη μείωση των εκπομπών.

Η Κίνα είναι η κορυφαία πηγή ρύπανσης που προκαλεί βλάβη στο κλίμα. Οι ΗΠΑ είναι η Νο 2 και Ρωσία είναι η Νο 4.

Ο Τζο Μπάιντεν ως υποψήφιος δεσμεύτηκε να επενδύσει 2 τρις δολάρια για να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε οικονομία μηδενικών εκπομπών έως το 2050.
Και ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας καθαρής ενέργειας και τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και άλλοι αξιωματούχοι τονίζουν τις αμερικανικές κλιματικές προθέσεις τους, κατά τη διάρκεια πρώτων συνομιλιών με ξένους ηγέτες.

“Αιχμή του δόρατος” ο απεσταλμένος του Μπάιντεν Τζον Κέρι, που έχει επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της μείωσης των εκπομπών διεθνώς, στη διπλωματία στο εξωτερικό.

Διαφήμιση