Αρχική COVID-19 Μεγαλύτερος κίνδυνος σοβαρής Covid-19 και θανάτου για όσους περπατάνε αργά

Μεγαλύτερος κίνδυνος σοβαρής Covid-19 και θανάτου για όσους περπατάνε αργά

0
περπάτημα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αυξημένες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά από Covid-19 και σχεδόν τετραπλάσια να πεθάνουν από τη νόσο, έχουν όσοι περπατάνε αργά, όπως συμπεραίνει μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την μελέτη: “Οι αργοί βαδιστές φαίνεται να αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για σοβαρή έκβαση της Covid-19, άσχετα με την παχυσαρκία”.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τόμας Γιέιτς του Πανεπιστημίου του Λέστερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας “International of Obesity Journal“.

Για τις ανάγκες της μελέτης οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για 412.596 μεσήλικες, συσχετίζοντας τον δείκτη μάζας σώματος και την ταχύτητα βαδίσματος με τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου από τον κορονοϊό.

Έτσι λοιπόν η έρευνα κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

  • Οι αργοί βαδιστές κανονικού βάρους έχουν σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν σοβαρή Covid-19 και 3,75 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν εξαιτίας της, σε σχέση με τους ανθρώπους ίδιου βάρους, αλλά που περπατάνε με γρήγορο ρυθμό.
  • Οι αργοί βαδιστές κανονικού βάρους κινδυνεύουν περισσότερο τόσο από σοβαρή Covid-19 όσο και από θάνατο εξαιτίας της, σε σχέση με τους παχύσαρκους, που όμως είναι γρήγοροι βαδιστές. Ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι αυξημένος για τους αργούς βαδιστές είτε έχουν κανονικό βάρος είτε παχυσαρκία.

“Είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι όσοι περπατάνε αργά έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο για χειρότερη έκβαση της Covid-19, άσχετα από το βάρος τους”, υπογράμμισε ο δρ Γιέιτς.

“Οι γρήγοροι βαδιστές, όπως έχουν δείξει προηγούμενες έρευνες, έχουν καλή καρδιαγγειακή υγεία και υγεία καρδιάς, πράγμα που τους κάνει πιο ανθεκτικούς στους εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως μία λοίμωξη από ιό”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here