Αρχική COVID-19 H Αττική πιέζεται – Έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στο...

H Αττική πιέζεται – Έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στο Ε.Σ.Υ.

0
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Μόνο χθες είχαμε 185 εισαγωγές Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής… Η Αττική πιέζεται, η χώρα πιέζεται», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Την ίδια ώρα, ο Περιφεριάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, έκανε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν για βοήθεια στο Ε.Σ.Υ.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει ο Υπουργός Υγείας ότι κάθε μέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο 200 κλινών με ασθενείς με κορονοϊό. Ενώ, την Τετάρτη οι διασωληνώσεις έφτασαν στο “κόκκινο”.

Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται τιτάνιες προσπάθειες για να ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ. και μέχρι στιγμής διαθέτουμε 1.404 κλίνες ΜΕΘ από τις 556 που ήταν διαθέσιμες στην αρχή της πανδημίας.

Από σήμερα μπήκε στην εφημερία το Ερρίκος Ντυνάν και το Σισμανόγλειο δέχεται αποκλειστικά περιπτώσεις Covid. Ενώ, από αύριο μπαίνουν και άλλα δύο ιδιωτικά.

Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού. Ενώ, τις ηλικίες από 20 έως 50 ετών αφορούν τα περισσότερα κρούσματα πλέον και καθώς είναι οι ηλικίες με τη μεγαλύτερη κινητικότητα, ο Β. Κικίλιας συνέστησε μεγάλη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Σχετικά με τα εμβόλια, ο Β. Κικίλιας ενημέρωσε πως μέχρι τώρα έχουν γίνει 1.182.082 εμβολιασμοί συνολικά στην Ελλάδα και μόνο σήμερα έγιναν 24.478 εμβολιασμοί. Ενώ, το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι 7,62% και αμφότερες τις δόσεις έχει λάβει το 3,64%.

Πόσα εμβόλια περιμένουμε εντός διμήνου

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού της επόμενης ομάδας αφορά στην ομάδα Α, τις ευπαθείς ομάδες και θα γίνει τις επόμενες 10 μέρες, ενώ θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69, και σε ό, τι αφορά τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλη, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου. Επιπλέον θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε ότι “Αυτή η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και ώρες δεν βοηθάει κανέναν”, αναφερόμενος στα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. “Πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μειωθεί η ένταση. Να συνυπολογίσουν όλοι την αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας. Και πόσο τελικά κινδυνεύουμε με τέτοιες συμπεριφορές”, προσέθεσε.

Έκκληση να βοηθήσουν οι ιδιώτες γιατροί

Παράλληλα, έκαναν έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν το Σύστημα Υγείας στην πίεση που δέχεται ενώ προβλέπεται να λαμβάνουν μισθό 2.000 ευρώ συν υπερωρίες.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Πατούλης απηύθυνε κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς – πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς – να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια, εκφράζοντας την αισιόδοξη εκτίμηση ότι είναι σίγουρος πως θα δώσουν “ηχηρό” παρόν.

Τόνισε δε, τη συμβολή της περιφέρειας στην διενέργεια ευρύτατης ιχνηλάτησης και τεστ προκειμένου να κοπεί η αλυσίδα της μεταδοτικότητας μεταξύ των κρουσμάτων. Επανέλαβε ότι η Αττική βρίσκεται στο “κόκκινο” με κορεσμένες μονάδες και κλίνες ΜΕΘ. Ωστόσο, ανέφερε ότι παρόλο που η κατάσταση τώρα είναι “σκοτεινή”, είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο. Και έκανε έκκληση με τη σειρά του να κυριαρχήσει η ατομική ευθύνη.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση