Αρχική COVID-19 Γιατί επίσκοποι των Η.Π.Α. τάσσονται κατά των εμβολίων της Johnson &...

Γιατί επίσκοποι των Η.Π.Α. τάσσονται κατά των εμβολίων της Johnson & Johnson

0
εκκλησία
Διαφήμιση

Κατά των εμβολίων μιας δόσης της Johnson & Johnson τάσσονται ορισμένοι καθολικοί επίσκοποι, καθοδηγώντας 50 εκατομμύρια πιστούς να αποφύγουν, το «ηθικά παραβιασμένο και απαγορευμένο» εμβόλιο, όπως υποστηρίζει ένας επίσκοπος, το οποίο χρησιμοποιεί κύτταρα που προέρχονται από άμβλωση.

Γιατί το εμβόλιο της Johnson & Johnson χαρακτηρίστηκε ως μη ηθικό

Χαρακτηριστικά, οι “ηθικές ανησυχίες” των επισκόπων, οφείλονται στο γεγονός ότι, κατά τη δημιουργία του εμβολίου, η Johnson & Johnson χρησιμοποίησε κύτταρα που προέρχονται από ιστό που ελήφθη από εκλεκτική άμβλωση του 1985.

Αντίθετα, τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech και Moderna, δεν χρησιμοποίησαν τα κύτταρα από τις αμβλώσεις κατά τη φάση ανάπτυξης ή παραγωγής, οπότε δεν βρίσκονται εντός της ένεσης, εξήγησε ο James Lawler, ειδικός για τη λοιμώδη νόσο της Nebraska Medicine. Συγκεκριμένα, τα δύο εμβόλια για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των εμβολίων χρησιμοποιούν μία σειρά κυττάρων που αναπτύχθηκαν εργαστηριακά και προέρχονται από εμβρυϊκό ιστό που λήφθηκε από εκλεκτικές αμβλώσεις των δεκαετίες του 1970 και του 1980, σύμφωνα με τον Lawler.

Αυτή η διάκριση ανάμεσα στο εμβόλιο της Johnson & Johnson και στα άλλα δύο ήταν αρκετή για να ωθήσει την Αρχιεπισκοπή της Νέας Ορλεάνης να το ξεχωρίσει και να το χαρακτηρίσει ως μη ηθικό, τονίζοντας ότι «ηθικά διακυβεύεται καθώς χρησιμοποιεί για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τις δοκιμές του την κυτταρική σειρά που προέρχεται από την άμβλωση”.

Το “ηθικά συμβιβασμένο” εμβόλιο

Ωστόσο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε τη λήψη του εμβολίου της Johnson & Johnson για έκτακτη χρήση.

Στη συνέχεια, όμως, το Αμερικανικό Συνέδριο των Καθολικών Επισκόπων, το οποίο εκπροσωπεί εκατοντάδες ενεργούς και συνταξιούχους επισκόπους, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι Καθολικοί θα πρέπει να αποφύγουν τη λήψη του εμβολίου Johnson & Johnson, εάν είναι δυνατόν, και να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις, κάνοντας αυτός της Pfizer ή της Moderna.

Μάλιστα, η Επισκοπή του Bismarck, N.D, εξέδωσε μια ανυπόγραφη δήλωση που ανέφερε ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson «είναι ηθικά συμβιβασμένο και ως εκ τούτου απαράδεκτο για κάθε καθολικό γιατρό ή εργαζόμενο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να λάβει το εν λόγω εμβόλιο λόγω της άμεσης σύνδεσής του με την εγγενώς κακή πράξη της άμβλωσης.”

Πάπας Φραγκίσκος: “Στην τρέχουσα πανδημική φάση.. είναι απολύτως ηθικό”

Από την άλλη πλευρά, ο Πάπας Φραγκίσκος, υπογράμμισε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω στις καθολικές κοινότητες του Σαν Ντιέγκο και στις αυτοκρατορικές χώρες ότι στην τρέχουσα πανδημική στιγμή, με περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές εμβολίου για να επιτύχουμε θεραπεία για το έθνος και τον κόσμο μας, είναι απολύτως ηθικό να λάβουμε οποιοδήποτε από αυτά τα τέσσερα εμβόλια και να αναγνωρίσουμε ότι όταν τα λαμβάνουμε, δείχνουμε πραγματικά αγάπη για τον γείτονά μας και τον Θεό μας”.

Οι ειδικοί υγείας ανησυχούν για την αποδοχή που θα έχει το εμβόλιο της J&J

Έτσι λοιπόν, λόγω των καθολικών επισκόπων που τάσσονται έντονα κατά του εμβολίου της Jonshon & Jonshon, οι ειδικοί της υγείας ανησυχούν για το αν θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι προσπάθειες διανομής του εμβολίου και για το αν και κατά πόσο ο κόσμος θα αρνηθεί να το λάβει.

Ωστόσο, ο Anthony S. Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους μιλώντας στο «Meet the Press» του NBC, εξέφρασε την γνώμη του, υπογραμμίζοντας: «Αν βρίσκομαι σε ένα μέρος για το εμβόλιο της J&J είναι το μόνο διαθέσιμο, τότε θα το πάρω».

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ταχύτερα», πρόσθεσε.

 

Πηγή: washingtonpost.com

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση