Αρχική COVID-19 Ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού: Έρχεται ρύθμιση το Μάρτιο

Ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού: Έρχεται ρύθμιση το Μάρτιο

0
Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εντός Μαρτίου, αναμένεται ρύθμιση για το ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού και συγκεκριμένα νoμοθετική πρόταση για ψηφιακό πράσινο διαβατήριο (Digital Green Pass) για τις μετακινήσεις εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με ανάρτηση της προέδρου της, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στο twitter.

Στην ανάρτησή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο στόχος είναι να παρέχουμε:

  • Απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί
  • Αποτελέσματα τεστ για όσους δεν μπορούσαν να κάνουν ακόμη εμβόλιο
  • Πληροφορίες για την ανάκαμψη από COVID19

Ενώ, τονίζει ότι «Θα σέβεται την προστασία δεδομένων, την ασφάλεια και το απόρρητο».

Ενώ, με επιπλέον ανάρτησή της, τονίζει ότι ο σκοπός του είναι να διευκολύνει σταδιακά τις μετακινήσεις των πολιτών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για εργασία ή τουρισμό.

Γερμανία: Υπέρ της ταχείας ανάπτυξης και καθιέρωσής του

Υπέρ της ταχείας ανάπτυξης και καθιέρωσης ευρωπαϊκού διαβατηρίου εμβολιασμού τάσσεται και η Γερμανία, με τον υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, να δηλώνει  στη Bild ότι «Θα έπρεπε ήδη να εργαζόμαστε πυρετωδώς για το ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού – καλύτερα μάλιστα για το ψηφιακό στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα», ώστε σύμφωνα με το ίδιο να είναι έτοιμο το καλοκαίρι. Επιπρόσθετα, δεν χρησιμοποίησε το επιχείρημα που συχνά αναφέρει η Άνγκελα Μέρκελ περί ίσης μεταχείρισης εμβολιασμένων και μη.

«Γι’ αυτό χρειάζεται να υπάρχει και η βεβαιότητα σχετικά με το εάν πράγματι οι εμβολιασμένοι είναι λιγότερο μεταδοτικοί», διευκρίνισε.

Τόνισε παράλληλα, ότι δε θα πρέπει οι εμβολιασμένοι να στερούνται βασικά δικαιώματά τους για περισσότερο χρόνο από όσο είναι απαραίτητο στα πλαίσια της δίκαιης υποτίθεται μεταχείρισης όλων, καθώς επίσης δε στερούν κάτι από τους μη εμβολιασμένους.

Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ σε κάθε περίπτωση δεν θα ζήλευα τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ούτε τους χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι υπέφεραν ιδιαίτερα από αυτή την πανδημία, εάν ανακτούσαν το ταχύτερο δυνατόν τις ελευθερίες τους. Και γι’ αυτό το διαβατήριο εμβολιασμού μπορεί να αποτελέσει βασικό στοιχείο».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση