Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Chiquita: Ενισχύει τη χειραφέτηση των γυναικών εν όψει της Ημέρας της Γυναίκας

Chiquita: Ενισχύει τη χειραφέτηση των γυναικών εν όψει της Ημέρας της Γυναίκας

0
Women's Day
Διαφήμιση

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Chiquita συνεχίζει την αδιάκοπη προσπάθεια για την επίτευξη της πλήρους ισότητας των φύλων, σε όλες τις δραστηριότητές της. Ενώ, κατανοώντας την ευθύνη της ως παγκόσμιου εταιρικού πολίτη, αναγνωρίζει την ανάγκη για χειραφέτηση των γυναικών στη βιομηχανία παραγωγής αγροτικών προϊόντων, η οποία ήταν πάντα ανδροκρατούμενη. 

Με την εφαρμογή διαφόρων εργαλείων ελέγχου και διασφάλισης για τους εργαζομένους της, την ενσωμάτωση πρωτοβουλιών που έχουν ως επίκεντρο τη γυναίκα και την παροχή υποστήριξης στις μητέρες που μένουν στο σπίτι, η εταιρεία στοχεύει στην ενίσχυση και ενδυνάμωση τόσο του πολύτιμου γυναικείου εργατικού δυναμικού της, όσο και όλων των γυναικών που απολαμβάνουν τις πεντανόστιμες κίτρινες μπανάνες της σε όλο τον κόσμο. 

«Η Chiquita έχει αποδεχθεί την πρόκληση να επεκτείνει και να ενισχύσει το γυναικείο εργατικό δυναμικό της, καθώς και να προσφέρει μια αίσθηση χαράς και άνεσης στις καταναλώτριές της, κατά τη διάρκεια αυτού του πρωτοφανούς έτους. Ελπίζουμε ότι οι πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας μπορούν να λειτουργήσουν ως θετικό παράδειγμα για άλλους ηγέτες στη βιομηχανία παραγωγής γεωργικών προϊόντων, αλλά και πέραν αυτής», δήλωσε ο Jamie Postell, Διευθυντής Πωλήσεων της Βορείου Αμερικής της Chiquita.

Μια παραδοσιακά ανδρική χειρωνακτική εργασία

Η καλλιέργεια μπανάνας είναι μια παραδοσιακά ανδρική, χειρωνακτική εργασία, που γίνεται σε απομακρυσμένες περιοχές, γεγονός που μπορεί να θέσει τις γυναίκες σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση. Η Chiquita έχει θέσει σε εφαρμογή αρκετά εργαλεία ελέγχου και διασφάλισης για την προστασία των εργαζομένων της και την πρόληψη ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Από το 2011, η Chiquita έχει συνάψει συμφωνία με την IUF και την COLSIBA με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προάγοντας συγκεκριμένα την ισότητα των φύλων και την προστασία των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον. Πρόκειται για τη μοναδική συμφωνία αυτού του είδους από διεθνή εταιρεία μπανάνας.

Επιπλέον, η Chiquita καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι απόψεις όλων των εργαζομένων της εταιρείας εκφράζονται ελεύθερα και ότι οι γυναίκες αισθάνονται ασφαλείς να εκφράσουν τυχόν ανησυχίες, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις. Βασικό κομμάτι αυτής της κουλτούρας είναι η ειδική, 24ωρη γραμμή επικοινωνίας, η οποία επιτρέπει στους υπαλλήλους να αναφέρουν ανώνυμα τυχόν περιστατικά διάκρισης ή παρενόχλησης.

Η αφοσίωση της Chiquita σε ζητήματα χειραφέτησης των γυναικών δεν εξαντλείται όμως στις εσωτερικές δραστηριότητες της. Κάθε χρόνο, η εταιρεία στηρίζει τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, που αποτελεί το 25% των περιπτώσεων καρκίνου στις γυναίκες, αλλάζοντας το χρώμα του εμβληματικού της μπλε αυτοκόλλητου σε ροζ, κατά τη διάρκεια του Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Ακόμη, η εταιρεία διατηρεί συνεργασίες, σε ετήσια βάση, με διάφορους αντικαρκινικούς συλλόγους, όπως το ίδρυμα Pink Ribbon, την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Girls vs Cancer, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διεξαγωγή ερευνητικών μελετών και την παροχή στήριξης σε ασθενείς, επιζώντες και φροντιστές.

Συνταγές για τη δημιουργική απασχόληση μικρών και μεγάλων

Η Chiquita, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, δουλεύοντας από το σπίτι ή βοηθώντας τα παιδιά τους με την τηλεκπαίδευση, δημιούργησε συνταγές κατάλληλες για παιδιά, αλλά και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Έτσι, οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν παρέα με τα παιδιά τους και να μειώσουν λίγο το άγχος που έχει προκύψει στις ζωές μας το τελευταίο έτος, εξαιτίας της πανδημίας.

 

Διαφήμιση