Αρχική COVID-19 Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων – Εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία Αττικής

Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων – Εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία Αττικής

0
κορονοϊός
Εικόνα: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αρνητική πρωτιά νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφει σήμερα η χώρα μας, ενώ παράλληλα κορυφώνονται ο αριθμός των  διασωληνωμένων και των νέων θανάτων. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στις ΜΕΘ εξακολουθεί να παραμένει ασφυκτική, για αυτό και οι ιδιωτικές κλινικές καλούνται για ακόμα μία φορά να βγάλουν το “φίδι από την τρύπα” βοηθώντας στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι έχουμε φτάσει τις 1.393 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Σκάι” για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που αναπτύσσεται στην Αττική.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 3.215 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 209.462 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων το 51.7% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 74 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κρούσματα πορεία

Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εξακολουθεί να παραμένει σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 484 συμπολίτες μας, εκ των οποίων το 66.3% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.427 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 390 (ημερήσια μεταβολή +15.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 382 ασθενείς.

Ταυτόχρονα, ρεκόρ νέων θανάτων καταγραφεί σήμερα η χώρα μας, καθώς 46 συμπολίτες μας έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 6.843. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

θάνατοι κρούσματα

Οι ιδιωτικές κλινικές παρέχουν 215 κλίνες

Την ίδια στιγμή και ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένει ασφυκτική, οι ιδιωτικές κλινικές προσφέρουν 215 κλίνες για την κάλυψη non covid περιστατικών, σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης του συστήματος υγείας.

Σημειώνεται ότι, οι ιδιωτικές κλινικές παρέχουν τις κλίνες τους για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων και με δυνατότητα παράτασης για μια ακόμη εβδομάδα, εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας  είχε υπογραφτεί στις 5 Μαρτίου από τη  Διοικήτρια και Πρόεδρο του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, τους  Διοικητές  1ης και 2ης  Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Στάθη και Χρήστο Ροϊλό και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) Σέργιο Σταμπουλούς.

Σήμερα, όμως με την κατάσταση στα νοσοκομεία Αττικής να μετατρέπεται σε εφιάλτη, ήρθε η επέκταση της συνεργασίας.

Έτσι, κάθε κλινική δηλώνει τις διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας για non covid ασθενείς, ώστε να αποσυμφορηθεί αντίστοιχα το ΕΣΥ για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων. Υπάρχει δυνατότητα παράτασης για άλλη μία εβδομάδα, κατόπιν επιστολής του Γενικού Γραμματέα Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για την αναγκαιότητα παράτασης.

Κικίλιας: “Έχουμε φτάσει τις 1.393 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα”

Ακόμα 10 κλίνες ΜΕΘ- Covid προστίθενται στο Τζάνειο και μέχρι το Σάββατο άλλες 5 κλίνες στο Ιπποκράτειο, όπως εξηγεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Σκάι”.

“Έχουμε φτάσει τις 1.393 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, να σας θυμίσω ότι ξεκινήσαμε την πανδημία με 565,” πρόσθεσε.

Μάλιστα, υπενθύμισε πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, δίνουν δύο Κλινικές τους πλήρως στελεχωμένες για Covid περιστατικά στην Αττική και προσέθεσε πως «η συνέχεια θα είναι με ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάστασης».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι ιδιώτες γιατροί θα στηρίξουν την προσπάθειά τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είχα ανακοινώσει ότι θα συνεπικουρήσουν το υπάρχουν ιατρικό προσωπικό 16 ιατροί από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουν ήδη γίνει 26 και θα φτάσουν τους 50. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια και με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, έχω ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Πατούλη. Είμαι σίγουρος ότι οι ιδιώτες ιατροί θα συνδράμουν και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια».

Νέα σκληρά μέτρα στον οικισμό Δαφνούλα

Την ίδια στιγμή, νέα σκληρά μέτρα αποφασίστηκαν για τον οικισμό Δαφνούλα της Τοπικής Κοινότητας Νέου Αργυρίου Δήμου Αγράφων της ΠΕ Ευρυτανίας.

Σημειώνεται ότι, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα θα έχουν ισχύ από την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση