Αρχική COVID-19 Τα παιδιά μεταδίδουν τον COVID-19 όσο και οι ενήλικες – Μονόδρομος η...

Τα παιδιά μεταδίδουν τον COVID-19 όσο και οι ενήλικες – Μονόδρομος η παράταση του lockdown

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το ίδιο με τους ενήλικες τα παιδιά μεταδίδουν τον COVID-19. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο MEGA, η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

Όπως υπογράμμισε η κ.Λινού, θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις στα σχολεία.
Και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις καθηγητών, ώστε να λειτουργούν τμήματα και το απόγευμα.

Σχετικά με την καραντίνα η καθηγήτρια επιδημιολογίας είπε πως “θα πρέπει να ληφθούν πρώτα όλα τα υπόλοιπα μέτρα. Και μετά να καταλήξουμε σε νέα σκληρή καραντίνα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο”.

Έντονη πίεση στις ΜΕΘ με ρεκόρ κρουσμάτων

Κυβέρνηση και επιστήμονες, είναι σε κατάσταση “συναγερμού”, με τα 2.147 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, εκ των οποίων τα 1.047 στην Αττική.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν χθες το μεσημέρι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ήταν 357.

Οι δε ΜΕΘ του λεκανοπεδίου έχουν φθάσει σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα πληρότητας. Στο 89% έναντι 55%, που είναι ο μέσος όρος της επικράτειας.

Οι νέες λοιμώξεις αυξάνουν την πίεση στα νοσοκομεία και μεταθέτουν την άρση του lockdown δύο εβδομάδες μετά. Δηλαδή στις 14 Μαρτίου.

Μονόδρομος η παράταση του lockdown για τουλάχιστον δυο εβδομάδες

Μονόδρομος φαίνεται να είναι η παράταση του lockdown για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ειδικούς.

Για παράταση του lockdown για δύο εβδομάδες έκανε λόγο ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Με στόχο να φανούν τα αποτελέσματα του και να πέσουν τα κρούσματα κάτω από τα 1.000 ημερησίως.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εξήγησε πως από το προηγούμενο lockdown φάνηκε ότι αυτού του είδους τα περιοριστικά μέτρα αργούν πάρα πολύ να αποδώσουν.

Τι δείχνουν τα λύματα

Υπέρ της παράτασης του lockdown τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου τάχθηκε ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης βλέποντας την εικόνα από τα λύματα.

Μιλώντας στον στον ΑΝΤ1, είπε ότι ναι μεν έχουν δει τις τελευταίες τρεις ημέρες μια μικρή ύφεση στα λύματα. Αλλά το ιικό φορτίο δεν μειώνεται. Και θα χρειαστεί παράταση των μέτρων μέχρι 15 Μαρτίου σίγουρα.
Όπως τόνισε “πρέπει να πέσουν δείκτες όπως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και η ύφεση στις ΜΕΘ”.

Στο τραπέζι είναι όλα τα σενάρια για το lockdown. Οι λοιμωξιολόγοι θα δουν την πορεία της πανδημίας αυτή την εβδομάδα. Και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να εισηγηθούν την παράταση του για δύο εβδομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here