Αρχική COVID-19 Συνεχίζεται ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων – Ποιες περιοχές είναι στο “κόκκινο”

Συνεχίζεται ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων – Ποιες περιοχές είναι στο “κόκκινο”

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε τετραψήφιο αριθμό κυμαίνονται τα σημερινά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Ενώ, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση των ειδικών για την εισήγηση νέων αυστηρότερων μέτρων. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζει ελαφριά αύξηση μετά από πολύ καιρό.

Συγκεκριμένα σήμερα επιβεβαιώθηκαν 1070 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 160935, εκ των οποίων το 51.9% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6002 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50974 (62.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη συνέχεια ο αριθμός των διασωληνωμένων, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ακολουθούσε μία σταθερή και αργή μεν, αλλά πτωτική ωστόσο πορεία, σήμερα μετά από πολύ καιρό εμφανίζει ελαφριά αύξηση. Συγκεκριμένα, 249 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη. Οι 179 (71.9%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 1149 ασθενείς.

Τέλος, ακόμα 25 άτομα έχασαν την μάχη τους με τον κορονοϊό, ανεβάζοντας το αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα μας στους 5903, εκ των οποίων οι 3473 (58.8%) είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αρνητική πρωτιά και σήμερα για την Αττική

Καμία έκπληξη δεν αποτελεί πλέον ότι η Αττική συγκεντρώνει και σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς συγκεντρώνει σχεδόν τα μισά από τα συνολικά. Στην συνέχεια ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, η οποία συνεχίζει να καταγράφει διψήφιο αριθμό.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται 532 νέες μολύνσεις , ενώ στη Θεσσαλονίκη 87.

Στο “κόκκινο” βρίσκονται επίσης η Αχαΐα με 81 κρούσματα, η Εύβοια με 55 και η Χαλκιδική με 33.

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κρούσματα κορονοϊού

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση