Αρχική COVID-19 Σταθερά τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων – Ανησυχούν οι νέες μεταλλάξεις

Σταθερά τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων – Ανησυχούν οι νέες μεταλλάξεις

0
κορονοϊός

Σύνταξη: ecozen.gr

Σταθερά τετραψήφιος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώνεται αργά και σταθερά, ενώ ταυτόχρονα, τρία νέα κρούσματα της επικίνδυνης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης εντοπίστηκαν.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 1113 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και στην σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 163213, εκ των οποίων το 51.9% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6024 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 51830 (62.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ακολουθούν μία σταθερή και αργή πτωτική πορεία. Χαρακτηριστικά, 249 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη. Οι 185 (74.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1161 ασθενείς.

Τέλος, ελαφρά αυξημένος εμφανίζεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό, καθώς σήμερα καταγράφονται 29 νέοι.

Μετά και την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός θανόντων στη χώρα μας φτάνει τους 5951 εκ των οποίων οι 3498 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αυξάνονται τα κρούσματα από τις νέες μεταλλάξεις

Την ίδια στιγμή, οι φόβοι των ειδικών για αύξηση των μολύνσεων από τους μεταλλαγμένους ιούς επιβεβαιώνεται.

Μάλιστα, σήμερα εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα της επικίνδυνης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.
Σημειώνεται ωστόσο ότι τα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τον νέο αυτό ιό.
Παράλληλα αύξηση παρατηρήθηκε και στις μολύνσεις από το το βρετανικό στέλεχος που πλέον ανέρχονται σε 232 συνολικά.

Συγκεκριμένα, το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK lineage) ανιχνεύθηκε σε 3 νοσοκομειακά δείγματα και σε 1 δείγμα από την κοινότητα. Σε ό,τι αφορά το στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa) ανιχνεύθηκε σε 3 δείγματα από την κοινότητα.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 232 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και 4 δείγματα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα Covid-19

κρούσματα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here