Αρχική COVID-19 Ρεκόρ εισαγωγών στην Αττική – Σχεδόν 1,5 εκατ. ραντεβού εμβολιασμών – Lockdown...

Ρεκόρ εισαγωγών στην Αττική – Σχεδόν 1,5 εκατ. ραντεβού εμβολιασμών – Lockdown στην Αρκαδία

0
ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, όπως υπενθύμισε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, την ώρα πλέον που τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου Covid-19, η μεν ΠΕ Αρκαδίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο δε Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και έως τη Δευτέρα 1 Μαρτίου στις 06:00.

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας και με αφορμή τη νοσηλεία ενός βρέφους 24 ημερών στη ΜΕΘ covid του “Αγλαΐα Κυριακού”, για το οποίο η ιατρική κοινότητα κάνει το καλύτερο δυνατόν, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε έκκληση στους πολίτες να αναλογιστούν αυτή την εικόνα και να συνεχίσουν εξοπλισμένοι με υπομονή στην τήρηση των μέτρων, όπου όπως λίγο μετά ανέφερε, σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς που συνεχίζονται αδιάκοπα, θα επιτευχθεί μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας.

Πάνω από 30.000 εμβολιασμοί ημερησίως

Μέχρι και σήμερα είπε, έχουν πραγματοποιηθεί 790.586 εμβολιασμοί, με τον ημερήσιο ρυθμό εμβολιασμών να έχει ανέβει πλέον πάνω από τις 30.000. Την Τετάρτη δε αναμένεται να εμβολιαστούν περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων προς εμβολιασμό ραντεβού φτάνει τα 1.480.479.

Πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική – Ρεκόρ εισαγωγών

Η Αττική καταγράφει αυτή την εποχή το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο με συνέπεια να υπάρχει πίεση ΕΣΥ με ρεκόρ εισαγωγών. Την Τρίτη είχαμε 168 εισαγωγές ενώ τη Δευτέρα 186, υπενθύμισε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, η κάλυψη των ΜΕΘ-Covid είναι αυτήν τη στιγμή στο 90% και συγκεκριμένα 235 από τις 262.

Κοτανίδου: Κανείς δεν έχει μείνει εκτός ΜΕΘ

Έως σήμερα, δεν έχει μείνει εκτός ΜΕΘ κανένας ασθενής στην Ελλάδα, όπως διαβεβαίωσε η Αναστασία Κοτανίδου, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας. Ενώ, επανέλαβε εμφατικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ότι κανένας δε πρόκειται να μείνει εκτός του συστήματος υγείας.

Ενώ, ζήτησε με τη σειρά της να κάνουμε υπομονή, για να μπορέσουμε να κάνουμε και Πάσχα φέτος.

Επιπρόσθετα, σχετικά με τα παιδιά, σημείωσε ότι οι νοσηλείες παιδιών με covid είναι ελάχιστες, ωστόσο 6 εβδομάδες μετά τη νοσηλεία, κάποια παιδιά παρουσιάζουν το μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, το οποίο ποσοστό στη χώρα μας όμως είναι απειροελάχιστο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση