Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Η αρχική εξάπλωση του κορονοϊού μπορεί να ξεκίνησε νωρίτερα

ΠΟΥ: Η αρχική εξάπλωση του κορονοϊού μπορεί να ξεκίνησε νωρίτερα

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα ερωτήματα έρχονται στη δημοσιότητα για την πανδημία του κορονοϊού, καθώς το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), εντόπισε ενδείξεις ότι η αρχική εξάπλωση του κορονοϊού στη Γουχάν, μπορεί να ξεκίνησε πολύ νωρίτερα και να ήταν γεωγραφικά ευρύτερη στην Κίνα, όπως αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNN.

Σημειώνεται ότι η εμφάνιση της Covid-19 αναφέρθηκε επισήμως τον Δεκέμβριο του 2019.

Τώρα για πρώτη φορά διαπιστώθηκε ότι εκείνη την περίοδο στη Γουχάν, κυκλοφορούσαν ήδη 13 στελέχη του ιού, όπως ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο ο επικεφαλής του διεθνούς αποστολής, Πέτερ Μπεν Εμπάρεκ.

“Οι εμπειρογνώμονες ζητούν επειγόντως πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες δείγματα αίματος κατοίκων της κινεζικής πόλης,” τονίζει μάλιστα το CNN.

Στη συνέχεια τονίζει το όφελος της εξέτασης προσθέτοντας: “Η συγκριτική εξέταση αυτών των στελεχών με μία ευρύτερη βάση δεδομένων νοσούντων στην Κίνα το 2019 θα μπορούσε να δώσει πολύτιμα στοιχεία για την χρονική και τη γεωγραφική εξάπλωση του ιού, ακόμη και «πριν από τον Δεκέμβριο».

Το κλιμάκιο του ΠΟΥ μόλις ολοκλήρωσε την αποστολή του στη Γουχάν και ελπίζει να επιστρέψει μέσα στους επόμενους μήνες.

«Υπάρχουν περίπου 200.000 διαθέσιμα δείγματα που είναι ασφαλή και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα νέο σύνολο μελετών», υπογράμμισε ο Πέτερ Μπεν Εμπάρεκ, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι είναι πιθανό να ανακύψουν «τεχνικές δυσκολίες» ως προς αυτό.

Παράλληλα και ενώ ο ΠΟΥ και οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις  το Πεκίνο να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την πανδημία, το τελευταίο απαντάει μέσω ανακοίνωσης της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσγικτον: “Οι ενέργειες των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχουν υπονομεύσει σοβαρά τους πολυμερείς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του ΠΟΥ, και έχουν πλήξει σοβαρά τη διεθνή συνεργασία για τον COVID-19. Ενεργώντας σαν να μην είχε συμβεί τίποτε από αυτά, οι ΗΠΑ δείχνουν με το δάχτυλο άλλες χώρες, που υποστηρίζουν πιστά τον ΠΟΥ.”

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία: Ποιες γραμμές του ΟΑΣΑ δεν λειτουργούν
Επόμενο άρθροΕΛΠΕ: Δωρεά στο ΘΡΙΑΣΙΟ για την ταχύτερη διάγνωση της COVID-19