Αρχική COVID-19 Που εντοπίζονται τα 1.790 κρούσματα – Κρίσιμη η κατάσταση στις ΜΕΘ Αττικής

Που εντοπίζονται τα 1.790 κρούσματα – Κρίσιμη η κατάσταση στις ΜΕΘ Αττικής

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αυξημένα παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας για ακόμα μία ημέρα, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν κοντά στα 2.000. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής βρίσκεται ένα βήμα πριν το χειρότερο σενάριο, με την πληρότητα να αγγίζει το 91% και τους νοσηλευόμενους να πλησιάζουν συνολικά τους 1900.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 1.790 νέα κρούσματα της λοίμωξης Covid-19, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 188.201 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων το 51.8% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 62 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.462 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

κορονοϊός πορεία

Παράλληλα, σε αυξητική πορεία συνεχίζει ο αριθμός των διασωληνωμένων, με 371 ασθενείς να νοσηλεύονται, εκ των οποίων το 71.4% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.326 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή -7.53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.

Τέλος, όσο αφορά τον αριθμό των νέων θανάτων παρατηρείται μείωση σε σχέση με χθες, αλλά χωρίς ωστόσο να απέχει από τον μέσο όρο. Συγκεκριμένα, σήμερα καταγράφηκαν 29 νέοι θάνατοι.

Μετά και από τη σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 6.439. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κορονοϊός θάνατοι

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα

κρούσματα

Κρίσιμη η κατάσταση στις ΜΕΘ

Παράλληλα, κρίσιμη είναι η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική, με την πληρότητα να φτάνει στο 91%.

Μάλιστα, προκείμενου να μπορέσουν τα νοσοκομεία να ανταπεξέλθουν, οι μετατροπές των γενικών μονάδων εντατικής σε ΜΕΘ covid επιταχύνονται.

Χαρακτηριστικά, σήμερα ολόκληρη η γενική ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού μετατράπηκε σε ΜΕΘ covid, διατηρώντας την μονάδα εμφραγμάτων δυναμικότητας 10 κλινών και για τα μη covid περιστατικά. Ταυτόχρονα, 46 απλές κλίνες από τις 400 του νοσοκομείου χρησιμοποιούνται για νοσηλεία ασθενών με covid.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τους ειδικούς διαχείρισης κρίσεων, τα χειρουργεία μειώνονται σε ποσοστό 80%, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου θετικό, ειδικότερα αν επιβεβαιωθούν και τα σενάρια για περαιτέρω μείωση.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση