Αρχική Καταστροφές Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ωρωπός για έναν μήνα

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ωρωπός για έναν μήνα

0
Χιόνια - Καιρός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο δήμος Ωρωπού κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την κακοκαιρία «Μήδεια».

Αυτό αποφασίστηκε μετά από εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών.

Καθώς και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως οι ισχυρές χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου στον Ωρωπό.

Τα προβλήματα ρευματοδότησης στις περισσότερες περιοχές του δήμου, έχουν προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα και στην υδροδότηση.

Την σχετική απόφαση εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η απόφαση για τον Ωρωπό θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα μήνα έως και 13 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως χθες Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, ο δήμος Ωρωπού, έκανε επείγουσα έκκληση για βαριά ερπυστριφόρα που θα βοηθήσουν στη διάνοιξη δρόμων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς κινδυνεύουν ζωές.

Ακόμα χωρίς ρεύμα 3.500 νοικοκυριά

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο, για την επανηλεκτροδότηση άλλων περίπου 3.500 νοικοκυριών.

Η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων. Λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Δήλωση για προβλήματα ηλεκτροδότησης στον ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.

Η επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να γίνει τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Διαφήμιση