Αρχική COVID-19 Τι ισχύει για τα take away σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Τα...

Τι ισχύει για τα take away σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Τα μέτρα στήριξης για την εστίαση

0
take away
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Από αύριο, Κυριακή, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση του take away στα μαγαζιά εστίασης και όχι από σήμερα, όπως είχε δηλώσει αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, διευκρινίζει ότι η απαγόρευση για το take away σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, δεν ισχύει σήμερα, αλλά από αύριο Κυριακή, και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

 Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το υπουργείο

Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρες επιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας.

Γιατί απαγορεύτηκαν τα take away

Τους λόγους για τους οποίους αναστέλλετε η λειτουργία των take away, διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα delivery λειτουργούν κανονικά, ωστόσο έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η  διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά».

Στήριξη στην εστίαση

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις εστίασης που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του κλάδους, προαναγγέλλοντας ότι ο 6ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής θα ξεκινήσει νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, αντί για τον Μάρτιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

«Στην εστίαση και τον Μάρτιο το ενοίκιό θα είναι στο μηδέν, και μειωμένο ΦΠΑ θα έχει για μεγαλύτερο διάστημα έως τον Σεπτέμβριο, και η επιστρεπτέα προκαταβολή 6 θα αρχίσει τον Φεβρουάριο αντί για τον Μάρτιο. Με το νέο μέτρο της πληρωμής του 80%, αφορολόγητο και ακατάσχετο, τώρα που θα γίνει η πληρωμή από το υπουργείο Οικονομικών, θα δουν οι άνθρωποι αυτοί σοβαρά χρήματα στους λογαριασμούς τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση