Αρχική Ενέργεια Η Γαλλία πιέζει τη Γερμανία να απορρίψει το Nord Stream ΙΙ, λόγω...

Η Γαλλία πιέζει τη Γερμανία να απορρίψει το Nord Stream ΙΙ, λόγω σύλληψης του Ναβάλνι

0
Nord Stream 2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Γαλλία κάλεσε τη Γερμανία να εγκαταλείψει το έργο αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream II, με τη Ρωσία. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση στη Μόσχα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

“Πάντα είπαμε ότι έχουμε τις μεγαλύτερες αμφιβολίες για αυτό το έργο σε αυτό το πλαίσιο”, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλέμεντ Μπόιν στο ραδιόφωνο της France Inter.
Όταν ρωτήθηκε αν το Παρίσι ήθελε το Βερολίνο να εγκαταλείψει το έργο, απάντησε πως “πράγματι, το έχουμε ήδη πει”.

Στις 21 Ιανουαρίου οι ευρωβουλευτές με ψήφισμα τους ζητούσαν επίσης να σταματήσει η ολοκλήρωση κατασκευής του αγωγού. Ως απάντηση στο Κρεμλίνο για την σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Κλέμεντ Μπόιν είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Για την απόφαση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθη στα μέσα Ιανουαρίου. Και θα αντιμετωπίσει μία δίκη που θα μπορούσε να τον κρατήσει για χρόνια.

“Η επιλογή του Nord Stream II είναι υπό εξέταση“, πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι “είναι μια απόφαση για τη Γερμανία. Επειδή ο αγωγός βρίσκεται στη Γερμανία”.

Οι ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία επέκριναν έντονα την κατασκευή του αγωγού. Λέγοντας ότι θα αυξήσει την εξάρτηση της Γερμανίας και της ΕΕ από τη Ρωσία για κρίσιμο εφοδιασμό με φυσικό αέριο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέμεινε στο έργο. Και οι εργασίες συνεχίστηκαν το Δεκέμβριο. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο λόγω αμερικανικών κυρώσεων.

Και το Βερολίνο ζητά την απελευθέρωση του Αλεξέι Ναβάλνι. Αλλά χθες Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου η εκπρόσωπος της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ η Μαρτίνα Φίτζ είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε αλλάξει γνώμη στο Nord Stream II.

Όπως υπογράμμισε δεν είχε “νέες ενημερώσεις” για το έργο. “Η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τη βασική της θέση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους.

 

Διαφήμιση