Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Ο ταυτόχρονος εμβολιασμός σε όλο τον κόσμο είναι η απάντηση στην...

ΠΟΥ: Ο ταυτόχρονος εμβολιασμός σε όλο τον κόσμο είναι η απάντηση στην πανδημία

0
κορονοϊός αφρική
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εννέα στους 10 εμβολιασμούς COVID-19, έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε πλουσιότερες χώρες, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Πάνω από 50 εκατομμύρια εμβολίων έχουν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα αυτών ήταν σε χώρες με υψηλό εισόδημα, με τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη να πρωτοστατεί.

Χθες Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις είπε ότι μόνο δύο χώρες που ταξινομούνται ως χαμηλότερα ή χαμηλότερα μεσαία εισοδήματα έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν τους πληθυσμούς τους.

Μιλώντας στο Sky News ότι ήταν ζωτικής σημασίας να εμβολιαστούν όλοι το συντομότερο δυνατόν.

Κράτη και εμβολιασμοί

Ενώ χώρες όπως το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν πλέον εμβολιάσει το 54%, το 13% και το 9% του πληθυσμού τους αντίστοιχα (με μία δόση), η συντριπτική πλειονότητα των εθνών στην Αφρική δεν έχουν ξεκινήσει καν τα προγράμματα εμβολιασμού τους.

 

Το Ισραήλ πρωτοστατεί στον εμβολιασμό του πληθυσμού του, ακολουθούμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τα οποία έχουν εμβολιάσει περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους, ή το 33% του πληθυσμού του.

Πολλές χώρες βασίζονται στο σύστημα COVAX, το οποίο καθοδηγείται από τον ΠΟΥ, την ΕΕ και άλλους οργανισμούς. Με δόσεις που πρέπει ακόμη να διανεμηθούν, πολλές από αυτές τις χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν, ενώ άλλες συνεχίζουν τα προγράμματα τους.

Ο ταυτόχρονος εμβολιασμός σε όλο τον κόσμο είναι η απάντηση στην πανδημία

Η Μάργκαρετ Χάρις επεσήμανε ότι ο ΠΟΥ λαμβάνει προμήθειες μέσω του προγράμματος COVAX.
Επανέλαβε πως ορισμένες χώρες έχουν μείνει πίσω στη διαδικασία εμβολιασμού. Και αυτό σημαίνει πως η πανδημία θα διαρκέσει περισσότερο, λόγω της εμφάνισης νέων στελεχών του COVID-19.

«Είναι σημαντικό για τους πολίτες κάθε χώρας να κατανοήσουν τα οφέλη από τον εμβολιασμό, είπε.

Αυτή η πανδημία θα συνεχίσει αν δεν κάνουμε ταυτόχρονα εμβολιασμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να μειώσουμε τα επίπεδα της νόσου. Δεν θέλουμε να αναπτυχθούν περισσότερες παραλλαγές. Δεν θέλουμε τα πράγματα να γίνουν πιο περίπλοκα. Είναι πραγματικά προς το συμφέρον όλων μας να εμβολιαστούν τα άτομα σε όλες τις χώρες».

 

Διαφήμιση