Αρχική COVID-19 FDA: Μεγάλη αποτελεσματικότητα της Johnson & Johnson έναντι βαριάς covid19

FDA: Μεγάλη αποτελεσματικότητα της Johnson & Johnson έναντι βαριάς covid19

0
εμβόλιο johnson johnson
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, επιβεβαίωσε ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA), και μέσω των εγγράφων που δόθηκαν στην δημοσιότητα δύο ημέρες πριν από την συνεδρίαση της συμβουλευτικής του επιτροπής για την εξέταση της χορήγησης άδειας για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 85,9% κατά των σοβαρών μορφών της Covid-19 στις ΗΠΑ και ήταν εξίσου αποτελεσματικό κατά των σοβαρών μορφών της Covid-19 κατά 81,7% στην Νότια Αφρική και 87,6% στην Βραζιλία, όπου είναι ευρέως διαδεδομένες μεταλλάξεις του ιού.

Η FDA μελέτησε ανεξάρτητα τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σε 40.000 ανθρώπους και διάφορες χώρες.

«Οι αναλύσεις υποστηρίζουν ένα ασφαλές προφίλ, χωρίς την διατύπωση ιδιαίτερων ανησυχιών ασφαλείας που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την χορήγηση άδειας για επείγουσα χρήση» αναφέρει. Ενώ, η χορήγηση της σχετικής άδειας στις ΗΠΑ μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο τέλος της εβδομάδας.

Αποτελεσματικότητα απέναντι στις μορφές νόσου

Στο σύνολο των περιοχών όπου πραγματοποιήθηκαν οι κλινικές δοκιμές, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, απέναντι στις σοβαρές μορφές της νόσου, είναι 85,4%, ενώ ανέρχεται σε 66,1% απέναντι στις ήπιες μορφές της Covid-19.

Συμπερασματικά, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα δεδομένα που έχει δημοσιεύσει προηγουμένως η φαρμακευτική εταιρεία, η οποία έχει δεσμευθεί να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στις ΗΠΑ πριν από το τέλος του Ιουνίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here