Αρχική COVID-19 Έτοιμη η Μόσχα να υποβάλλει αίτηση έγκρισης του εμβολίου Sputnik V, σε...

Έτοιμη η Μόσχα να υποβάλλει αίτηση έγκρισης του εμβολίου Sputnik V, σε ΕΕ

0
sputnik v εμβόλιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ολοκλήρωσε τις επιστημονικές διαβουλεύσεις με το ερευνητικό κέντρο Gamaleya της Ρωσίας που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).
Και τώρα η Μόσχα μπορεί να υποβάλει αίτηση για έγκριση του εμβολίου της COVID-19, για την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Σύμφωνα με Μέσα της Μόσχας, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) δήλωσε ότι έχει επίσημη επιβεβαίωση ότι ο EMA δέχθηκε όλα τα έγγραφα, για την καταχώριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στην αγορά της ΕΕ.

Οι επιστημονικές διαβουλεύσεις είναι μια καθιερωμένη διαδικασία. Διαθέσιμη για όλες τις εταιρείες και προορίζονται να διευκολύνουν τα αναπτυξιακά τους προγράμματα.
Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ δεν έχει λάβει ακόμη την αίτηση άδειας κυκλοφορίας από τους προγραμματιστές του Sputnik V.

Η Ουγγαρία εγκρίνει το Sputnik V

Η υγειονομική αρχή της Ουγγαρίας, ενέκρινε το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας για χρήση με 40.000 δόσεις έτοιμες για χορήγηση.

Οι δόσεις είναι η πρώτη παρτίδα συνολικής παραγγελίας δύο εκατομμυρίων που παρέχεται σε διάστημα τριών μηνών.

Το εμβόλιο Sputnik V μπορεί να μην έχει εγκριθεί από τον ΕΜΑ, αλλά αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν δηλώσει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Για να διασφαλίσει την προμήθεια μετά από καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων στο μπλοκ.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στη Μόσχα, ο επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ είπε ότι το εμβόλιο Sputnik V είναι “καλά νέα για ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Η παράδοση του Sputnik V στην ΕΕ

Εάν εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας υπό όρους και το εμβόλιο εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι δυνατή η παράδοση του Sputnik V στην ΕΕ μέσω διαδικασιών με κεντρική διαχείριση.

Το μπλοκ έλαβε αποφάσεις για την κεντρική προμήθεια εμβολίων πριν από την έγκριση των πρώτων εμβολίων.

Η ΕΕ υπέγραψε συμβάσεις με έξι κατασκευαστές εμβολίων COVID-19. Χάρη σε αυτές τις συμβάσεις, οι χώρες της ΕΕ θα έχουν πρόσβαση σε πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
Η ΕΕ αναμένει ότι περίπου το 70% των Ευρωπαίων πολιτών θα εμβολιαστούν έως το τέλος του καλοκαιριού.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, η ΕΕ αντιμετώπισε καθυστερήσεις στην αποστολή. Καθώς και μείωση του αριθμού των δόσεων που είχαν αρχικά συμφωνηθεί με την AstraZeneca και την Pfizer.

Το Sputnik V, αναπτύχθηκε από το Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya. Ήταν το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του COVID-19. Και καταχωρήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Υγείας στις 11 Αυγούστου.

 

 

 

Διαφήμιση