Αρχική Ενέργεια Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νυρεμβέργη, μετά από πυρκαγιά σε μονάδα παραγωγής...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νυρεμβέργη, μετά από πυρκαγιά σε μονάδα παραγωγής ενέργειας

0
πυρκαγιά εργοστάσιο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου η Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Αιτία, τεράστια πυρκαγιά, σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη γερμανική περιφέρεια της Φρανκονίας.

Η πόλη ανακοίνωσε ότι οι συνέπειες της πυρκαγιάς επηρεάζουν την παροχή τηλεθέρμανσης στις περιοχές Gebersdorf και Röthenbach. Δηλαδή θέρμανση και ζεστό νερό, εν’ μέσω της κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα.
Η πόλη και ο προμηθευτής ενέργειας N-Ergie δημιούργησαν ομάδες κρίσεων.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο σοβαρή, καθώς η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία στη Νυρεμβέργη προβλέπει χαμηλά επίπεδα έως και -16 βαθμούς.

Άγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Το εργοστάσιο βρίσκεται σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας.

Τα αιτία της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο είναι ακόμα άγνωστα. Η φωτιά, ξέσπασε στο ισόγειο. Και με ταχύτητα εξαπλώθηκε. Με τις φλόγες να φτάνουν σε ύψος τουλάχιστον 80 μέτρων, όπως είπε η πυροσβεστική.

Οι κατασκευαστές της N-Ergie εργάζονται για να δημιουργήσουν μια μεταβατική τροφοδοσία. Χρησιμοποιώντας κινητές πηγές θερμότητας. Και ζήτησαν από τους κατοίκους της Νυρεμβέργης να χρησιμοποιούν με φειδώ θέρμανση και ζεστό νερό.

Διαφήμιση