Αρχική Υγεία - Διατροφή Ποιες διαταραχές παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη ομιλίας στον αυτισμό

Ποιες διαταραχές παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη ομιλίας στον αυτισμό

0
αυτισμός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι αιτίες της διαταραχής της ομιλίας στον αυτισμό συνδέονται με την εργασία του ακουστικού φλοιού του εγκεφάλου.
Αυτό ανακάλυψαν -για πρώτη φορά- ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης της Μόσχας (MSUPE).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα αλλάζουν σοβαρά την κατανόηση των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού (ASD). Και μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για νέες προσεγγίσεις αποκατάστασης.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο Molecular Autism Journal.

Τα προβλήματα επικοινωνίας

To ASD συνδέεται σχεδόν πάντα με προβλήματα ανάπτυξης ομιλίας. Αλλά, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες του MSUPE ακόμη και σε σοβαρές περιπτώσεις, όταν τα παιδιά δεν μαθαίνουν να μιλούν, μπορούν να διδαχθούν να χρησιμοποιούν οπτικές μεθόδους επικοινωνίας. Όπως γραφή, χειρονομίες ή ειδικά εικονογράμματα.

Τα προβλήματα επικοινωνίας με ενήλικες θεωρούνται ως ο κύριος λόγος για καθυστέρηση ομιλίας στην ASD, σημείωσαν οι επιστήμονες.

Ωστόσο, μια νέα μελέτη από πανεπιστημιακούς ειδικούς αποκάλυψε έναν σημαντικό νευροφυσιολογικό παράγοντα. Ο οποίος εμποδίζει την ανάπτυξη της ομιλίας. Με καθυστερήσεις στη λειτουργία του ακουστικού φλοιού του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου.

Ο ρόλος του αριστερού ακουστικού φλοιού

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αριστερός ακουστικός φλοιός επεξεργάζεται τις ιδιότητες των πολύπλοκων ηχητικών ερεθισμάτων διαφορετικά από το σωστό.
Παρέχει υψηλή ταχύτητα ανάλυσης σήματος. Γι ‘αυτό το αριστερό ημισφαίριο κυριαρχεί στη λειτουργία ομιλίας.

Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι είναι αδύνατο να ελεγχθεί η ταχύτητα του ακουστικού φλοιού με την αξιολόγηση της απόκρισης ομιλία.
Η απόκριση του εγκεφάλου στα σήματα ομιλίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δεξιότητες και τη συγκέντρωση. Και τα παιδιά με ASD γενικά αγωνίζονται με αυτές τις πτυχές.

Γι ‘αυτό οι επιστήμονες επέλεξαν μόνο μία από τις ακουστικές ιδιότητες της ακουστικής ομιλίας. Τη συχνότητα του ήχου, για το πείραμα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά με ASD έχουν καθυστερημένη νευρική απόκριση στον ακουστικό φλοιό του αριστερού ημισφαιρίου. Η απόκριση στο δεξί ημισφαίριο δεν διαφέρει από την κανονική.

Ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων αποκατάστασης

Για πρώτη φορά τα ευρήματα έδειξαν ότι οι διαταραχές του αυτισμού επηρεάζουν χαμηλότερα επίπεδα επεξεργασίας λόγου.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η νέα μεθοδολογία θα βοηθήσει στον εντοπισμό παιδιών των οποίων οι δυσκολίες στην ομιλία προκαλούνται από παραβίαση της επεξεργασίας πληροφοριών στον ακουστικό φλοιό και όχι από κοινωνικά χαρακτηριστικά της ASD. Στο μέλλον, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων αποκατάστασης.

Διαφήμιση