Αρχική COVID-19 Έρχεται στην Ελλάδα το ισραηλινό φάρμακο κατά της Covid-19

Έρχεται στην Ελλάδα το ισραηλινό φάρμακο κατά της Covid-19

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έρχεται στην Ελλάδα το ισραηλινό φάρμακο EXO-C24 κατά του κορονοϊού, το οποίο παρουσίασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές μέρες. Μάλιστα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, τον παρασκευαστή του ισραηλινού φαρμάκου και όλα δείχνουν ότι η άφιξή του στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου.

Σημειώνεται ότι, αμέσως μετά την άφιξη του στη χώρα, το φάρμακο θα υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά – κλινικά εργαστήρια της Ελλάδας.

Αυτή η ισραηλινή θεραπεία, αναπτύχθηκε στο ιατρικό κέντρο του Άσκελον στο Ισραήλ και φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενη.

Οι δοκιμές σε 30 ασθενείς με Covid-19, που είχαν εμφανίσει μέτρια και βαριά συμπτώματα, απέδειξαν ότι η θεραπεία μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη. Μάλιστα, μέσα σε 3 με 5 μέρες, οι 29 από τους ασθενείς ανάρρωσαν. Ο 30ος χρειάστηκε λίγες μέρες παραπάνω, αλλά και πάλι ανάρρωσε.

Πρόκειται για μια εισπνεόμενη θεραπεία που χορηγείται μία φορά την ημέρα για διάστημα πέντε ημερών. Σημειώνεται ότι, δεν μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα και αυτό επειδή βασίζεται σε μια πρωτεΐνη που θα καταστρεφόταν από τα οξέα του στομάχου.

“Θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες (σ.σ. στις κλινικές δοκιμές) διότι πάντα τρέφουμε θετικά συναισθήματα προς την Ελλάδα,” ανέφερε μάλιστα χθες στον Alpha, ο Ναντίρ Αρμπέρ.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση