Αρχική COVID-19 Έρχεται στην Ελλάδα εφαρμογή ιχνηλάτησης κρουσμάτων Covid

Έρχεται στην Ελλάδα εφαρμογή ιχνηλάτησης κρουσμάτων Covid

0
εφαρμογή Covid
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έρχεται και στην Ελλάδα, το tracing app, εφαρμογή ιχνηλάτησης για κινητά, που θα ειδοποιεί αν ο χρήστης έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα Covid τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Πρόκειται για μία εφαρμογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε smartphones τόσο με λογισμικό IOS όσο και Android και θα λειτουργεί με την τεχνολογία Bluetooth.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι έτοιμο να την λανσάρει, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Μάρτιο.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Όσο αφορά τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής, αρχικά ο πολίτης θα πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του. Έπειτα, θα ενεργοποιείται το Bluetooth και έτσι εάν κάποιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, η εφαρμογή θα εντοπίζει όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί του, σε απόσταση μικρότερη από δύο μέτρα και με αυτό τον τρόπο θα ξεκινάει η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Έτσι λοιπόν, μέσα από την εφαρμογή θα εντοπίζονται και θα προειδοποιούνται όσοι ήρθαν σε επαφή με τον κρούσμα, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά ή για να προληφθεί το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης.

Σημειώνεται ότι, η ειδοποίηση δεν συνεπάγεται ότι η επαφή έχει μολυνθεί από Covid αλλά ότι έχει εκτεθεί σε κίνδυνο.

Ποια η μορφή της ενημέρωσης

Η ειδοποίηση θα έρχεται γραπτό SMS στο κινητό του εκάστοτε πολίτη.

Σημειώνεται ότι, τα στοιχεία του κρούσματος, δεν θα αναφέρονται ούτε ο χρόνος και ο χώρος, στον οποίο εκτέθηκαν.

Βέβαια, η εφαρμογή θα έχει κάποια σημασία, μόνο αν την κατεβάσουν στα κινητά τους, περίπου το 60% του πληθυσμού της χώρας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση