Αρχική COVID-19 Έρχεται σκληρό lockdown στα Γιάννενα – Τι ρόλο παίζουν οι διακομιδές από...

Έρχεται σκληρό lockdown στα Γιάννενα – Τι ρόλο παίζουν οι διακομιδές από Αλβανία

0
lockdown
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σκληρό lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή και στα Γιάννενα, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Οι ειδικοί εισηγούνται αυστηρά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί μια περαιτέρω εξάπλωση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα, η επιδημιολογική εικόνα των Ιωαννίνων επηρεάζεται σημαντικά από τους ασθενείς που έχουν διακομισθεί από την Αλβανία και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής, όπως υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης.

“Η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όμως της Π.Ε. Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο,  οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από τη γειτονική Αλβανία, οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σήμερα το 50% των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Λοιμωδών των νοσοκομείων των Ιωαννίνων προέρχεται από την Αλβανία, από την οποία προέρχεται και το σύνολο των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας”, προσθέτει.

Ενώ παράλληλα, τονίζει την ανάγκη να εκτιμηθούν τα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων από την επιστημονική επιτροπή.

«Είναι γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένες παρασπονδίες μη τήρησης των μέτρων, που δημιούργησαν εστίες διασποράς της νόσου. Όλες αυτές ελέγχθηκαν και συνεχίζονται να ελέγχονται από τις συστηματικές ιχνηλατήσεις, που πρωτοποριακά και εξαντλητικά διενεργούν οι υπηρεσίες Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Καχρημάνης, υποστήριξε ότι η ένταξη των Ιωαννίνων στις κόκκινες περιοχές, ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Η ένταξη της Π.Ε. Ιωαννίνων στις «κόκκινες» περιοχές θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα χωρίς ταυτόχρονα να συμβάλλει στη βελτίωση της εμφανιζόμενης επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής, η οποία είναι σαφώς καλύτερη και οφείλεται στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τους οποίους καλούμε να συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση στην τήρηση των μέτρων. Ταυτόχρονα ζητάμε από τους ελάχιστους εκείνους που δεν τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα,  να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που προκαλούν με τη στάση τους στην υγεία των συμπολιτών, στον  οικονομικό και κοινωνικό ιστό της περιοχής”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση