Αρχική COVID-19 Χωρίς πράσινες περιοχές ο υγειονομικός χάρτης της χώρας μας

Χωρίς πράσινες περιοχές ο υγειονομικός χάρτης της χώρας μας

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για πρώτη φορά μετά από καιρό η Ελλάδα δεν έχει καθόλου πράσινο χρώμα στους χάρτες που απεικονίζουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με τους ανανεωμένους χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα για αυτή την εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων.

Χαρακτηριστικά, όπως αποτυπώνεται και στον χάρτη και από τα δεδομένα που αφορούν το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 11-18 Φεβρουαρίου, η χώρα μας δεν έχει καθόλου πράσινο χρώμα στο χάρτη της.

Επιπλέον, το βαθύ πορτοκαλί χρώμα έχει εξαπλωθεί στη χώρα μας και πέρα από την Αττική.

Μάλιστα, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια καθώς και ένα κομμάτι της Πελοποννήσου απεικονίζονται πλέον με βαθύ χρώμα.

Συμπερασματικά, τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150.

χάρτης επιδημιολογικής κατάστασης

Δείκτης θετικότητας

Παράλληλα, ο δείκτης θετικότητας της χώρα μας παραμένει στο «πράσινο», την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο».

Γεγονός που σηματοδοτεί ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

χάρτης δείκτης θετικότητας

Κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού

Παράλληλα, σχετικά με τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται στο πορτοκαλί χρώμα.

Την ίδια στιγμή, η Ήπειρος και η Θράκη βρίσκεται στο κίτρινο χρώμα που σημαίνει πως έχουν και λιγότερα κρούσματα το τελευταίο 14ημερο.

Ενώ Στερεά Ελλάδα και ένα κομμάτι της Πελοποννήσου στον χάρτη απεικονίζεται με σκούρο πορτοκαλί.

Τέλος, σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη βρίσκεται στην πορτοκαλί ζώνη που σημαίνει πως έχουν 150 ή περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

χάρτης

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση