Αρχική COVID-19 COVID-19: Η Γαλλική Sanofi θα παράγει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Johnson & Johnson

COVID-19: Η Γαλλική Sanofi θα παράγει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Johnson & Johnson

0
sanofi
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi θα παράγει έως και 12 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 της Johnson & Johnson.

Η Johnson & Johnson ζήτησε άδεια για το εμβόλιο της από την ΕΕ νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να το εγκρίνει στα μέσα Μαρτίου.

Η Sanofi δήλωσε ότι μόλις δοθεί η άδεια, θα παραχωρήσει στην Johnson & Johnson πρόσβαση στο εργοστάσιο της στο Marcy l’Etoile, κοντά στη γαλλική πόλη της Λυών. Για την παραγωγή εμβολίου μίας δόσης “με ρυθμό περίπου 12 εκατομμύρια δόσεις ανά μήνα “.

Την ανακοίνωση της Sanofi καλωσόρισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έγραψε στο Twitter:

“Πρέπει μαζί να επιταχύνουμε την παραγωγή εμβολίων μέσω βιομηχανικών συνεργασιών. Συνεχίζοντας την έρευνα της, η Sanofi θα υποστηρίξει διάφορα στάδια κατασκευής του εμβολίου Johnson & Johnson για να ανταποκριθεί γρήγορα στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ζήτηση”.

“Η συμφωνία είναι η δεύτερη στο είδος της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi Πολ Χάντσο.

Και καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Sanofi στη συλλογική προσπάθεια για τον τερματισμό της κρίσης το συντομότερο δυνατό.

Ως εκ τούτου, χωρίς να διακυβεύονται άλλα απαραίτητα φάρμακα και εμβόλια, και όπου έχουμε τις σωστές δυνατότητες παραγωγής, προχωρούμε μπροστά.

Για να δείξουμε αλληλεγγύη στον κλάδο και συνεχίζουμε να κάνουμε το ρόλο μας για την καταπολέμηση του COVID-19″.

125 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech για την ΕΕ

Υπενθυμίζεται πώς πριν από ένα μήνα η γαλλική πολυεθνική ανακοίνωσε ότι από το καλοκαίρι του 2021, θα κατασκευάσει 125 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech για την Ευρωπαϊκή Ένωση στις εγκαταστάσεις της στη Φρανκφούρτη.

Το δύο δόσεων εμβόλιο Pfizer / BioNTech ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε από τον EMA και άρχισε να κυκλοφορεί στις 27 χώρες του μπλοκ στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το εμβόλιο της Sanofi

Η Sanofi δήλωσε επίσης τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ότι το δικό της εμβόλιο που αναπτύχθηκε με την GlaxoSmithKline της Βρετανίας μπαίνει σε δοκιμές Φάσης 2.

Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, η επόμενη φάση θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο. Και το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Διαφήμιση