Αρχική Ειδήσεις Τελεσίγραφο Πελόσι σε Πενς, να απομακρύνει τον Τραμπ από την εξουσία εντός...

Τελεσίγραφο Πελόσι σε Πενς, να απομακρύνει τον Τραμπ από την εξουσία εντός 24 ωρών

0
Πελόσι
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσυ Πελόσι έδωσε στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς προθεσμία 24 ωρών για να διώξει τον Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρική του εξουσία. Αλλιώς θα ξεκινήσει μία άνευ προηγουμένου νομοθετική δράση.

Πολλοί Δημοκρατικοί και κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι λένε πως δεν πρέπει να εμπιστευτούν τον Ντόναλντ Τραμπ να εκπληρώσει τη θητεία του, η οποία λήγει στις 20 Ιανουαρίου.
Αφού προέτρεψε χιλιάδες υποστηρικτές του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Έτοιμη η Νάνσι Πελόσι να ξεκινήσει τη δεύτερη διαδικασία κατηγορίας

H Νάνσι Πελόσι δήλωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη δεύτερη διαδικασία κατηγορίας εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το Σώμα θα προσπαθήσει να εγκρίνει την νομοθεσία απομάκρυνσης του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Προτρέποντας τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η τροπολογία. Και “να κηρύξει τον πρόεδρο ανίκανο να εκτελέσει τα καθήκοντα του”.

Εάν αποτύχει η Νάνσι Πελόσι είπε ότι το Σώμα θα προχωρήσει με τις δεύτερες διαδικασίες κατηγορίας. Χωρίς να διευκρινίζει την ημερομηνία που θα γίνει αυτό. Αλλά αφήνει να εννοηθεί πως θα είναι σύντομα.

Μόνο τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει δημόσια ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να εκπληρώσει τις υπόλοιπες εννέα ημέρες της θητείας του.

Ακόμα κι αν το Σώμα κατηγορήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για δεύτερη φορά, η Γερουσία δεν θα επικυρώσει τις κατηγορίες μέχρι τις 19 Ιανουαρίου το νωρίτερο. Την τελευταία μέρα του Τραμπ στο αξίωμα.

“Θα ενεργήσουμε επειγόντως”

“Θα ενεργήσουμε επειγόντως. Διότι αυτός ο Πρόεδρος αποτελεί επικείμενη απειλή. Αυτό δήλωσε η Νάνσι Πέλοσι σε επιστολή αργά την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στους συναδέλφους της.

Ο τρόμος της συνεχιζόμενης επίθεσης στη δημοκρατία μας που διαπράττει αυτός ο Πρόεδρος εντείνεται και έτσι είναι η άμεση ανάγκη για δράση”.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει λάβει θέση σχετικά με την απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ. Λέγοντας ότι θα αφήσει στο Κογκρέσο να αποφασίσει.

Καπιτώλιο

Εταιρείες, μείωσαν τις δωρεές στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα

Η επίπτωση από την πολιορκία του Καπιτωλίου έχει αρχίσει να χτυπά το κόμμα του Ρεπουμπλικανικού. Με μεγάλες επιχειρήσεις να ακυρώνουν τις πολιτικές τους συνεισφορές.

Η Citigroup, η JPMorgan, η Mariott International και η Blue Cross Blue Shield Association (BCBSA) ανακοίνωσαν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ότι σταματούν τις πολιτικές δωρεές τους μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Η μεγάλη εταιρεία ασφάλισης υγείας BCBSA -που εκπροσωπεί περιφερειακούς και τοπικούς ασφαλιστές υγείας που καλύπτουν περίπου έναν στους τρεις Αμερικανούς- ανακοίνωσε ότι:

“Υπό το φως της βίαιης, σοκαριστικής επίθεσης αυτής της εβδομάδας στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών και των ψήφων ορισμένων μελών του Κογκρέσου για ανατροπή των αποτελεσμάτων των εκλογών του Νοεμβρίου αμφισβητώντας τα αποτελέσματα του Electoral College, το BCSBA θα αναστείλει τις συνεισφορές σε εκείνους τους νομοθέτες που ψήφισαν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία μας”.

Η Mariott International, η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στον κόσμο, έκανε παρόμοια κίνηση.
Με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Connie Kim να επιβεβαιώνει την απόφαση να σταματήσει τις δωρεές στους 147 Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες. Οι οποίοι συμφώνησαν με τον Ντόναλντ Τραμπ στην απόρριψη της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Οι μεγάλες τράπεζες διέκοψαν την χρηματοδότηση σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς

Δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, η JPMorgan Chase και η Citigroup, δήλωσαν ότι θα σταματήσουν όλες τις ομοσπονδιακές συνεισφορές τόσο στους Ρεπουμπλικάνους όσο και στους Δημοκρατικούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμέτωπος και με οικονομικές συνέπειες

Η αμερικανική εταιρεία ψηφιακών πληρωμών Stripe ανακοίνωσε ότι δεν θα επεξεργάζεται πλέον πληρωμές για τον ιστότοπο της καμπάνιας του Τραμπ, εμποδίζοντας τις δυνατότητες του προέδρου να συγκεντρώσει χρήματα.

 

Διαφήμιση