Αρχική Καινοτομία Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Xρυσό μετάλλιο για την Ελληνική ομάδα νέων Plaisiobots

Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Xρυσό μετάλλιο για την Ελληνική ομάδα νέων Plaisiobots

0
Plaisiobots1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι νέοι έκαναν για μια ακόμα φορά υπερήφανη την Ελλάδα. Κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.

Η Ελληνική ομάδα Plaisiobots κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IRO) για νέους, που διεξήχθη στο Daegu της Νότιας Κορέας.

Η Plaisiobots, δημιουργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη με πρωτοβουλία της Πλαίσιο και του Co-CEO Κώστα Γεράρδου, αποκλειστικά από παιδιά συνεργατών της εταιρείας.

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε έναν διαγωνισμό όπου συμμετείχαν συνολικά 60 ομάδες από όλο τον κόσμο, η ομάδα ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το ρομποτικό μπαστούνι

Χάρη στη δημιουργικότητα και το ταλέντο των παιδιών. Κατασκεύασαν το “Buddy the Cane”.

Ένα “έξυπνο” ρομποτικό μπαστούνι, που απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Το μπαστούνι έχει έναν 3-D αισθητήρα ανίχνευσης. Αυτός μπορεί να προειδοποιήσει τον χρήστη για εμπόδια που βρίσκονται στο περιβάλλον. Μπορεί επίσης να “διαβάσει” φανάρια. Επιτρέποντάς του να ενημερώνει τους χρήστες πότε να διασχίζουν έναν δρόμο.

Η Plaisiobots απαρτίζεται από την Ίριδα Αγγελοπούλου, την Βασιλική Ηλιάδη, τον Aλκιβιάδη Κωτσικόπουλο και τον Χρίστο Ρεντζή.

Κόντρα στις δυσκολίες της εποχής, τα παιδιά προπονούνταν κάθε Σαββατοκύριακο για έναν ολόκληρο χρόνο, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ρομποτικής, Διάνας Βουτυράκου και του βοηθού της, Ιάσονα Σόμογλου.

“Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε τον δρόμο”

Έχοντας το όραμα για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα κατακτήσει τον κόσμο της ρομποτικής, ο Co-CEO Κώστας Γεράρδος, δήλωσε:

“Η Ελλάδα μπορεί να γράφει ιστορία, τα παιδιά μας είναι εξίσου ταλαντούχα, αν όχι πιο ταλαντούχα από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Και η παιδεία μας μπορεί και οφείλει να αλλάξει. Τα παιδιά μπορούν, αρκεί να τους δείξουμε τον δρόμο”.

Ο στόχος της Ολυμπιάδας

Ο Πρόεδρος της επιτροπής IOR, Γιονγκχουαν Κιμ, τόνισε ότι ο σκοπός του διαγωνισμού είναι “να παρέχει ευκαιρίες στους νέους να αναπτύξουν δεξιότητες ανάπτυξης ρομπότ”.

Οπως υπογράμμισε αντί της εκπαίδευσης που αναζητά μόνο τη γνώση, “κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καλλιεργήσουμε μελλοντικούς ανθρώπινους πόρους. Που οδηγούν τον 21ο αιώνα με κριτική σκέψη, ομαδική εργασία, δεξιότητες επικοινωνίας και δημιουργικότητα”.

 

 

Διαφήμιση