Αρχική Ειδήσεις Τα χιονοδρομικά δίνουν το “τέμπο” για μετακινήσεις σε άλλους νομούς -Δεν θα...

Τα χιονοδρομικά δίνουν το “τέμπο” για μετακινήσεις σε άλλους νομούς -Δεν θα υπάρχει “κόφτης” sms για αγορές

0
χιονοδρομικά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στα άμεσα πλάνα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, τουλάχιστον αυτά που βρίσκονται στις “πράσινες” περιοχές.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η κυβέρνηση έκρινε για τα χιονοδρομικά, ότι είναι εποχικό το επάγγελμα και χάνουν τη σεζόν. Και θα ανοίξουν με μέτρα προστασίας και με ειδικό καθεστώς μετακίνησης.

Την επόμενη Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμοξιολόγων θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών.

Το άνοιγμα τους -βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου- πιθανό να σηματοδοτεί και το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Και πάντα σε περίπτωση που το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Αν οι λοιμοξιολόγοι ανάψουν το “πράσινο φως” για την λειτουργία των χιονοδρομικών, οι σκιέρ -μέχρι να αρθεί η απαγόρευση για μετακινήσεις από νομό σε νομό- θα μεταβαίνουν σε αυτά με τον ίδιο τρόπο που ψωνίζουν στα καταστήματα “click away”.

Με μήνυμα ή τηλεφωνική κλήση θα κλείνουν ραντεβού με το χιονοδρομικό.
Θα λαμβάνουν sms στο κινητό και θα το επιδεικνύουν στα διόδια.

διόδια έλεγχοι

Δεν θα υπάρχει “κόφτης” στα sms

Το άνοιγμα σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου εμπορικών καταστημάτων και υπηρεσιών θα λειτουργήσει ως “δείκτης”, για το αν θα ανοίξουν ή όχι και άλλες δραστηριότητες της οικονομίας.

Πάντως σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών για τις αγορές τους δεν θα υπάρχει “κόφτης” στα sms.

Αυτό ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Προέτρεψε, όλοι, να τηρήσουν τα μέτρα και τους κανόνες και να δείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να στηριχθεί η επαναλειτουργία της αγοράς.

Διαφήμιση