Αρχική Ειδήσεις ΟΑΕΔ: Ποια επιδόματα παίρνουν παράταση

ΟΑΕΔ: Ποια επιδόματα παίρνουν παράταση

0
ΟΑΕΔ

Σύνταξη: ecozen.gr

Δύο μήνες παράταση παίρνουν όλα τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ που λήγουν ή θα λήξουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.

Την νέα δίμηνη παράταση για τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για παράταση του μέτρου που εφαρμόστηκε το 2020. Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, και τώρα επεκτείνεται και στο 2021. Αυτά αφορούν:

  • Κάλυψη του ενοικίου επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται για τον Φεβρουάριο.
  • Επέκταση για δύο μήνες ακόμα όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Οι νέοι δικαιούχοι

Οι νέοι δικαιούχοι που θα λάβουν 2 επιπλέον μήνες από τον ΟΑΕΔ και έτσι θα επιδοτηθούν συνολικά για 14 μήνες και όχι για 12 είναι:

  • Άνεργοι που ξεκίνησαν να επιδοτούνται Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2020 και η 12μηνη επιδότηση τους λήγει τώρα ή τον επόμενο μήνα.

Δίμηνη παράταση και ποσά

  • Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως)
  • Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα. Μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης.

Δικαιούχοι της παράτασης

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι μόνο:

  • Όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου 8μηνου του 2020.
  • Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση αφορά όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει εντός του Ιανουαρίου και δεν έχουν επωφεληθεί της παράτασης που είχε δοθεί τον προηγούμενο χρόνο.

Έτσι, όσοι άνεργοι έχουν ήδη πάρει δίμηνη παράταση λόγω του ότι το επίδομα ανεργίας έληξε το προηγούμενο έτος δεν δικαιούται να πάρουν άλλη δίμηνη παράταση.

Ποιοι πληρώνονται αυτό τον μήνα

Αυτό τον μήνα θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότηση τους εντός του Νοεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου.

Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2021 θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Πότε πληρώνονται επιδόματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Για τα επιδόματα που λήγουν ή έληξαν τον Ιανουάριο, ο πρώτος μήνας έξτρα επιδότησης θα καταβληθεί τον Φεβρουάριο και ο δεύτερος μήνας τον Μάρτιο

Για τα επιδόματα που λήγουν τον Φεβρουάριο, ο πρώτος μήνας έξτρα επιδότησης θα καταβληθεί τον Μάρτιο και ο δεύτερος μήνας τον Απρίλιο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here