Σύνταξη: ecozen.gr
Μόνο στην Ελλάδα βρίσκονται “πράσινες” περιοχές στο χάρτη του κορονοϊού για όλη την Ευρώπη που αναθεώρησε και δημοσίευσε την Πέμπτη το ECD (Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών).
Συγκεκριμένα, με πράσινο χρώμα χρωματίζονται οι περιοχές που παρουσιάζουν ποσοστό θετικότητας μικρότερο του 4% ανά 100.000 πληθυσμού για διάστημα 14 ημερών.
Οι πράσινες περιοχές της Ελλάδας είναι η Ήπειρος, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου.
Ενώ, η υπόλοιπη χώρα βρίσκεται σε “πορτοκαλί” χρώμα και μαζί με την Φινλανδία, την Ισλανδία είναι οι μόνες στην Ευρώπη.
Καθώς όλη η υπόλοιπη Ένωση βρίσκεται στο “κόκκινο”, που σημαίνει άνω των 150 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.
Από το χάρτη να σημειωθεί ότι εξαιρούνται δεδομένα για την Ελβετία, την Βρετανία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Ρωσία και όσες βαλκανικές χώρες δεν είναι κράτη – μέλη, καθώς για αυτές το ECDC σε συλλέγει στοιχεία.
Ενώ, ενδιαφέρον για την αξιολόγηση αυτών των δεδομένων παρουσιάζει και ο παρακάτω χάρτης που αφορά από το το σκούρο πράσινο -εξονυχιστικοί έλεγχοι- έως το υπόλευκο πράσινο -ελάχιστοι έλεγχοι, τα επίπεδα διεξαγωγής τεστ κορονοϊού στις αντίστοιχες χώρες. Η χώρα μας βρίσκεται σε μέτριο προς ήπιο επίπεδο ελέγχων, δηλαδή μεταξύ 1000-3000 ανά 100.000 πληθυσμού την εβδομάδα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:
- Σταθερά τα επιδημιολογικά δεδομένα – Πού εντοπίζονται τα 610 νέα κρούσματα
- Pfizer: Γιατί μειώνονται οι παραδόσεις του εμβολίου στην ΕΕ
- LIVE: Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό
- Ο κορονοϊός στο μέλλον – Πώς θα μετατραπεί σε ένα κοινό κρυολόγημα
- Τον εμβολιασμό ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία αναλαμβάνει ο ΙΣΑ και η ΠΑ
- Αισιόδοξα τα επιδημιολογικά δεδομένα – Πού εντοπίζονται τα 599 νέα κρούσματα
- Μόνο στην Ελλάδα “πράσινες” περιοχές στο χάρτη κορονοϊού του ECDC
- Οικονομική Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων στην Π. Αττικής
- ΠΟΥ: 28 εκατ. δόσεις εμβολίων σε 46 χώρες – Φόβος υπερμετάδοσης
- Πώς προτείνεται να εμβολιαστούν οι κάτοικοι μικρών νησιών του Αιγαίου