Αρχική COVID-19 Ινστιτούτο Παστέρ: Γιατί αναστέλλει την ανάπτυξη εμβολίου Covid-19

Ινστιτούτο Παστέρ: Γιατί αναστέλλει την ανάπτυξη εμβολίου Covid-19

0
εμβόλιο - κορονοϊός - τρίτη δόση
Διαφήμιση

Το Ινστιτούτο Παστέρ (Institut Pasteur) σταματάει την ανάπτυξη του κύριου σχεδίου του για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Η αιτία που οδήγησε το Ινστιτούτο Παστέρ να σταματήσει την ανάπτυξη του εμβολίου δεν ήταν άλλη από την ελλιπή αποτελεσματικότητα του, η οποία αποδείχτηκε μετά από τις πρώτες δοκιμές.

Χαρακτηριστικά, όπως εξηγεί το Ινστιτούτο με σκοπό να αιτιολογήσει την απόφασή του να σταματήσει το σχέδιό του: “Η προκληθείσα ανοσοαπόκριση αποδείχθηκε κατώτερη εκείνων που είχαν παρατηρηθεί σε ανθρώπους που είχαν θεραπευθεί από μια φυσική μόλυνση καθώς και εκείνων που είχαν παρατηρηθεί με τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά της Covid-19”.

Πώς δημιουργήθηκε το εμβόλιο Παστέρ

Για τη δημιουργία του εμβολίου Παστέρ χρησιμοποιήθηκε ως βάση το εμβόλιο κατά της ιλαράς, προσαρμοσμένο ούτως ώστε να καταπολεμά την Covid-19.

Σημειώνεται ότι, για την παρασκευή και την κυκλοφορία του, το γαλλικό ερευνητικό ινστιτούτο είχε συμπράξει με το φαρμακευτικό εργαστήριο MSD.

Συνεχίζονται οι εργασίες για άλλα σχέδια εμβολίου

Οι δοκιμές φάσης 1 (το πρώτο στάδιο δοκιμών σε ανθρώπους) είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο.

Το Παστέρ διευκρίνισε πως θα συνεχίσει τις εργασίες του για άλλα σχέδια εμβολίου κατά του κορονοϊού αλλά σε προκαταρκτικό στάδιο.

«Το πρώτο, που χορηγείται από τη μύτη, αναπτύσσεται από κοινού με την εταιρία βιοτεχνολογίας TheraVectys, που προέρχεται από το Institut Pasteur και ειδικεύεται στην επεξεργασία εμβολίων. Το δεύτερο είναι ένα υποψήφιο εμβόλιο με DNA», υπογράμμισε το Παστέρ.

Αυτά τα δύο σχέδια «είναι σήμερα σε προκλινική φάση», δηλ. κανένα ακόμη δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους.

Εξάλλου, η διακοπή αυτή «δεν θέτει εν αμφιβόλω τη συνέχιση άλλων σχεδίων εμβολιακής έρευνας που πραγματοποιούνται σε σύμπραξη με τις TheraVectys/Merck-MSD», που βασίζονται στο εμβόλιο κατά της ιλαράς, τονίζει το Παστέρ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, διεξάγονται έρευνες για τη χρήση της τεχνολογίας αυτής εναντίον άλλων μολυσματικών ασθενειών.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση