Αρχική COVID-19 Η Ευρώπη στην δίνη του COVID-19 – Αύξηση του ιικού φορτίου στην...

Η Ευρώπη στην δίνη του COVID-19 – Αύξηση του ιικού φορτίου στην Ελλάδα

0
κορονοϊός μάσκα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν αυστηρότερα μέτρα και δίνουν παρατάσεις στα lockdown. Σε μία προσπάθεια αναχαίτισης του COVID-19.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ένα νέο κλείδωμα στην Αγγλία. Που θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τα μέσα Φεβρουαρίου καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με την μετάλλαξη του ιού.

Οι περιορισμοί θα απαιτήσουν από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι. Τα καταστήματα καθώς και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κλείσουν.

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ένα ρεκόρ 58.784 νέων κρουσμάτων και 407 θανάτων.

Πλήρες και σε εθνικό επίπεδο lockdown

Η εξάπλωση του ιού προκαλεί φόβους για ένα νέο σκληρό κλείδωμα σε ολόκληρη τη χώρα.

“Ο ιός είναι εκτός ελέγχου και γνωρίζουμε ότι το σύστημα βαθμίδων δεν λειτουργεί, δήλωσε ο Βρετανός ηγέτης της αντιπολίτευσης, Sir Keir Starmer.
Ο πρωθυπουργός το γνωρίζει αυτό. Και ως εκ τούτου είναι αναπόφευκτοι oi αυστηρότεροι εθνικοί περιορισμοί”.

Lockdown ανακοίνωσε η Σκωτία

Η Σκωτία πέρασε σε νέο κλείδωμα COVID-19 από τα μεσάνυχτα, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η πρώτη υπουργός Nicola Sturgeon.

Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας ανακοίνωσε τα τελευταία μέτρα στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Και όπως είπε υπάρχει «περισσότερη ανησυχία» για την τρέχουσα κατάσταση COVID-19 σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο του Μαρτίου.

Η Γερμανία θα παρατείνει το κλείδωμα κατά 3 εβδομάδες

Η γερμανική κυβέρνηση και η πλειοψηφία των 16 ομοσπονδιακών κρατών της Γερμανίας συμφώνησαν να παρατείνουν τα μέτρα κλειδώματος COVID-19 έως τις 31 Ιανουαρίου. Αυτό αναφέρουν τα γερμανικά Μέσα.

Η παράταση του κλειδώματος αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου, μετά από συνάντηση της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και των 16 πρωθυπουργών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Γαλλία

Στην Γαλλία απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ στις περιοχές με τη μεγαλύτερη επίδραση στη Γαλλία από το Σάββατο 2 Ιανουαρίου.
Περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι στα ανατολικά της χώρας δεν θα μπορούν πλέον να βγουν από τα σπίτια τους. Η απαγόρευση ανάλογα με τις περιοχές ισχύει από τις 18:00 και μέχρι τις 06:00 ή από τις 20:00 και μέχρι τις 06:00.

Αύξηση του ιικού φορτίου στην Ελλάδα

Παρά τα αυστηρά μέτρα και στην χώρα μας, τριπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στα λύματα το διήμερο της Πρωτοχρονιάς.

Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση το αυστηρό lockdown θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Με πρόθεση τα μέτρα να αρθούν από την προσεχή Δευτέρα.

Αύξηση των κρουσμάτων το Σαββατοκύριακο μετά τα Χριστούγεννα και κατά την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς καταγράφηκε στην Αττική.

Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα από την ομάδα του κ. Νίκου Θωμαΐδη, Καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία διενεργεί τις μετρήσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα του λεκανοπεδίου.

Στις 26 και 27 Δεκεμβρίου τα κρούσματα διπλασιάστηκαν, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου και ανήμερα, σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Ο κ. Θωμαΐδης δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ότι όταν αρχίσει να κινείται και άλλο ο κόσμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής, και αρχίσει ο συγχρωτισμός, σίγουρα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Και αυτή, τόνισε θα αποτυπωθεί και στα λύματα. Κάτι που ενδέχεται να το δούμε την επόμενη βδομάδα.

Όπως υπογράμμισε η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα μπορεί να οφείλεται στον συγχρωτισμό και την διασπορά σε μια ηλιακή ομάδα που είναι ασυμπτωματικοί, νεαρότερης ηλικίας.

Ανησυχητικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου προκάλεσαν ανησυχία λόγω και του δείκτη θετικότητας.

Ο δείκτης βρέθηκε πάνω από το όριο του 4% που έχει τεθεί ως όριο ασφαλείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και του αριθμού των διασωληνωμένων που παραμένει σταθερά πάνω από τους 400.

Τη Δευτέρα εξάλλου έσπασε και άλλο ένα θλιβερό φράγμα, αυτό των 5.000 νεκρών στους 10 μήνες της πανδημίας στην Ελλάδα.

Διαφήμιση