Αρχική COVID-19 Ενεργοποιείται σήμερα η Πύλη Κέντρων Εμβολιασμού στην Κύπρο

Ενεργοποιείται σήμερα η Πύλη Κέντρων Εμβολιασμού στην Κύπρο

0

Σύνταξη: ecozen.gr

Τίθεται σήμερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου σε εφαρμογή η Πύλη Κέντρων Εμβολιασμού για τον COVID-19 στην Κύπρο. Παράλληλα ξεκινά και η β’ φάση εμβολιασμών για άτομα άνω των 80 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λογισμικό εμπεριέχει τρεις «πύλες»:

  • Την Πύλη Δικαιούχων Εμβολιασμού, που αφορά τους πολίτες και μέσω της οποίας θα γίνεται η διευθέτηση των ραντεβού.
  • Την Πύλη Κέντρων Εμβολιασμού.
  • Την Πύλη δεδομένων που θα λειτουργεί σε κεντρικό επίπεδο (Υπουργείο Υγείας).

Ο στόχος να ελέγχεται και το απόθεμα

Μέσω του λογισμικού, το Υπουργείο Υγείας, θα έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης τόσο της προόδου του προγράμματος.

Όσο και της διαθεσιμότητας και των αποθεμάτων εμβολίων. Με στόχο να διασφαλίζεται η έγκαιρη παραγγελία νέων ποσοτήτων για πλήρη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού.

Σημειώνεται πως η ανάπτυξη και χρήση του εν λόγω λογισμικού διασφαλίζει πλήρως την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών.

Πως θα κλείνονται τα ραντεβού

Όσον αφορά στη διευθέτηση ραντεβού, οι πολίτες θα επιλέγουν το Κέντρο Εμβολιασμού τους, έχοντας πρόσβαση στο ημερολόγιο ραντεβού κάθε Κέντρου.

Μέσω της πύλης θα εκδίδεται ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολίων και θα διευθετείται και το ραντεβού για χορήγηση της 2ης δόσης.

Το άτομο θα λαμβάνει γραπτό μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο με τις λεπτομέρειες για το ραντεβού του. Θα αποστέλλεται επίσης sms για υπενθύμιση του ραντεβού την προηγούμενη ημέρα.
Η διευθέτηση του ραντεβού, μπορεί να γίνει από το ίδιο το άτομο ή εκπρόσωπό του, ακολουθώντας ένα από τους πιο κάτω τρόπους:

  • Οι πολίτες που είναι δικαιούχοι και έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο ΓεΣΥ, θα μπορούν μέσω της Πύλης Δικαιούχων του ΓεΣΥ να διευθετήσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Είτε για τους ίδιους είτε για άλλους δικαιούχους εφόσον γνωρίζουν σχετικές πληροφορίες που αφορούν τον δικαιούχο.
  • Πολίτες που δεν είναι καταχωρημένοι στο Λογισμικό του ΟΑΥ αλλά είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ μπορούν να προχωρήσουν με εγγραφή τους στο ΓεΣΥ ώστε να καταστούν αυτόματα και δικαιούχοι στο Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

Οσοι δεν επιθυμούν να προβούν σε εγγραφή τους στο λογισμικό πρόγραμμα του ΟΑΥ, μπορούν να προχωρήσουν με τη παρακάτω διαδικασία:

  • Θα πρέπει να υποβάλουν στο Υπουργείο Υγείας, κατάλληλα συμπληρωμένο το Έντυπο Αίτησης Εγγραφής Πολιτών που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΓεΣΥ στην Πύλη Εμβολιασμών για COVID-19, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών για Εμβολιασμούς για COVID-19.

Το έντυπο θα πρέπει να υποβάλλεται μαζί με αντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας, του Δελτίου Εγγραφής Αλλοδαπού ή άλλου Εγγράφου Ταυτοποίησης και αντίγραφο της Ταυτότητας Νοσηλείας, σε περίπτωση που είναι κάτοχος τέτοιας.

Ο πολίτης θα ενημερώνεται ανάλογα για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την έγκριση ή όχι του αιτήματός του, ώστε να προβεί μέσω της Ηλεκτρονικής Πύλης Εμβολιασμών για COVID-19 στη διευθέτηση ραντεβού για διενέργεια του εμβολιασμού σε Κέντρο Εμβολιασμού, ημέρα και ώρα προτίμησής του.
Διευκρινίζεται πως στο παρόν στάδιο πρόσβαση για εγγραφή στο πρόγραμμα εμβολιασμού μέσω της Πύλης Δικαιούχων Εμβολιασμού, μπορούν να έχουν μόνο τα άτομα της ομάδας που εμπίπτει στη β’ φάση του προγράμματος εμβολιασμού, δηλαδή, άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω.

Για σκοπούς υποστήριξης, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλεφωνικά κέντρα, ως εξής:

• 1474 – Για πληροφορίες όσον αφορά στο Πρόγραμμα Εμβολιασμού
• 17000 – Για πληροφορίες τεχνικής φύσεως κατά την διάρκεια διευθέτησης ραντεβού από την Πύλη του ΓεΣΥ

Σε περίπτωση που παρά τα πιο πάνω ο πολίτης συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες, θα μπορεί να απευθύνεται στο Κέντρο 1474.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here