Αρχική COVID-19 Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα – Ανησυχία για τρίτο lockdown

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα – Ανησυχία για τρίτο lockdown

0
lockdown
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς μπαίνουμε στην περίοδο που αναμένονται τα αποτελέσματα μετά το άνοιγμα των μαγαζιών. Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζει σταθερή πτωτική τάση, ενώ οι θάνατοι παρουσιάζονται ελαφρώς μειωμένοι.

Συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκαν 842 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορoνοϊού, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Μετά και την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 153226, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5874 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47407 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι παρουσιάζει σταθερή πτωτική πορεία. Χαρακτηριστικά, σήμερα νοσηλεύονται 283 ασθνείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 200 (70.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1080 ασθενείς.

Τέλος, ο αριθμός των θανάτων παρουσιάζεται ελαφρά μειωμένος καταγράφοντας 21 νέους. Μετά και τη σημερινή καταγραφή ο αριθμός των συνολικών θανόντων στη χώρα μας ανέρχεται στους  5692, εκ των οποίων 3351 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανησυχία για τρίτο lockdown

Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί φοβούνται ένα τρίτο lockdown, εν όψη του μεταλλαγμένου στελέχους κορονοϊού που εμφανίστηκε στην Βρετανία. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού και στην Βόρεια Ελλάδα . «Η μετάλλαξη της Βρετανίας είναι η μόνη που έχει εντοπιστεί στην χώρα μας. Μέχρι στιγμής είναι 59 κρούσματα αλλά εξετάζουμε και κάποια στην Βόρεια Ελλάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτή την στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος υπογραμμίζει πως το άνοιγμα δραστηριοτήτων θα επηρεάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί τα εξετάζουν κάθε ημέρα.

Που εντοπίζονται τα κρούσματα

κρούσματα σήμερα

κρούσματα

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση