Αρχική COVID-19 941 νέα κρούσματα κορονοϊού – Περισσότερα από τα μισά στην Αττική

941 νέα κρούσματα κορονοϊού – Περισσότερα από τα μισά στην Αττική

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζεται η αυξητική πορεία των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, που ήδη είχε παρατηρηθεί από τις προηγούμενες ημέρες. Ο αριθμός των διασωληνωμένων διατηρεί την ίδια πτωτική αργή και σταθερή τάση, ενώ την ίδια στιγμή οι θάνατοι είναι λιγότεροι σε σύγκριση με τον τελευταίο καιρό.

Συγκεκριμένα, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 941 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού στην χώρα μας, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Μετά και από την σημερινή καταγραφή, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 155678, εκ των οποίων 52.1% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5927 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48600 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένομ ανέρχεται στους 260, διατηρώντας μία αργή και σταθερή πτωτική τάση. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Οι 193 (74.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 1099 ασθενείς από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, ο αριθμός των θανάτων σήμερα παρουσιάζεται ελαφρώς μειωμένος, καθώς καταγράφονται 22 νέοι. Μετά και την σημερινή καταγραφή ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχασαν την ζωή τους στη χώρα μας ανέρχεται στους 5764, εκ των οποίων οι 3388 (58.8%) είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η “Αττική” στο κόκκινο

Είναι πλέον γεγονός, η Αττική, συνεχίζει για πολλοστή στη σειρά φορά να είναι η περιοχή της χώρα μας με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Σήμερα, μάλιστα, το Λεκανοπέδιο συγκεντρώνει περισσότερα από τα μισά κρούσματα της χώρας μας, καταγράφοντας 526 νέα.

Σημειώνεται πως διενεργήθηκαν 45.381 δειγματοληπτικά τεστ.

Υπό το πρίσμα, των αυξημένων νέων μολύνσεων τις τελευταίες μέρες και κυρίως δε στην Αττική, οι ειδικοί επρόκειτο να συζητήσουν κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ.

Που εντοπίζονται

κρούσματα

κρούσματα 2

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση