Αρχική COVID-19 Οι πρώτοι εμβολιασμοί – Τσιόδρας: Ιστορική στιγμή – Δεν είναι το τέλος...

Οι πρώτοι εμβολιασμοί – Τσιόδρας: Ιστορική στιγμή – Δεν είναι το τέλος ακόμα

0
Εμβολιασμός του Λοιμοξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, στο Νοσοκομείο Αττικόν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Σ. Τσόδρας και Β. Παπαευαγγέλου - Εμβολιασμός του Λοιμοξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, στο Νοσοκομείο Αττικόν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ως “ιστορική στιγμή” χαρακτήρισε το γεγονός των πρώτων εμβολιασμών την Κυριακή, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εμβολιασμό του κατά του covid-19 στο Νοσοκομείο Αττικόν και αμέσως μετά τον εμβολιασμό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις 14:45

“Αυτό ήταν, ούτε που το κατάλαβα”, δήλωσε αμέσως μετά τον εμβολιασμό του ο Σ. Τσιόδρας, για τον οποίο ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή λήψη ιατρικού ιστορικού και προληπτική αναμονή, για τυχόν παρενέργειες για περίπου 5 λεπτά.

Ο καθηγητής επισήμανε, ότι πρόκειται για την “ιστορική στιγμή που όλοι την περιμέναμε και επιτέλους ήρθε”, τονίζοντας ωστόσο στη συνέχια, ότι “δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων. Αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί και να είμαστε προσεκτικοί, να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο με την τήρηση των γνωστών μέτρων”.

Ένας πολίτης καταλήγει κάθε 16 δευτερόλεπτα στην Ευρώπη

“Ένας πολίτης κάθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει στη Ε.Ε και το Ηνωμένο Βασίλειο” είπε ο καθηγητής με την επιθυμία αυτό να αποτραπεί με τον εμβολιασμό.

Το εμβόλιο ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά ελπίζει ότι αυτό θα ξεπεραστεί σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων.

“Ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι νομικές επιταγές και υψηλές προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια και οι οποίες έχουν θεσπιστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και τηρούνται και από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε κλινικές δοκιμές που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ήδη έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες υγειονομικοί σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε σχετικά.

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Σπουδαία ημέρα για την επιστήμη”

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

“Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, μια σπουδαία ημέρα για την ΕΕ η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”, δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τον εμβολιασμό του.

“Σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων” προσέθεσε και σημείωσε ότι “καθώς ο εμβολιασμός θα προχωράει και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό, και αυτοί που με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό”.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι “το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του covid”.

Σήμερα αναμένονταν ο εμβολιασμός συνολικά 250 υγειονομικών σε πέντε νοσοκομεία της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.  Ενώ, από αύριο θα γίνει η διανομή εμβολίων προς τα Νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση