Αρχική COVID-19 Η Moderna ζητά έγκριση για το εμβόλιο κορονοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Η Moderna ζητά έγκριση για το εμβόλιο κορονοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ

0
moderna 1025x559 2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η εταιρεία Moderna θα ζητήσει την έγκριση του εμβολίου κορονοϊού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία έκανε την ανακοίνωση καθώς τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της δοκιμής έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν 94,1% αποτελεσματικό.
Επόμενο βήμα είναι να υποβάλει αίτηση για έγκριση υπό όρους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και για άδεια έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

“Αυτή η θετική πρωτογενής ανάλυση επιβεβαιώνει την ικανότητα του εμβολίου μας να αποτρέψει τη νόσο COVID-19 με αποτελεσματικότητα 94,1%. Αυτό δήλωσε ο Στέφαν Μπάνσελ, διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Και το σημαντικότερο, είναι η ικανότητα πρόληψης της σοβαρής νόσου COVID-19.

Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο μας θα παρέχει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας”.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου

Η εταιρεία, η οποία συνεργάστηκε με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ (NIH), δήλωσε ότι αναμένει συνάντηση συμβουλευτικής επιτροπής με το FDA των ΗΠΑ στις 17 Δεκεμβρίου.
Λίγες μέρες πριν από Pfizer- BioNTech, που υπέβαλαν αίτηση αδειοδότησης στις ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου.

Η Moderna έχει συνάψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου ήταν γενικά “ήπιες ή μέτριες”. Και περιελάμβαναν πόνο στο σημείο της ένεσης, κόπωση, μυϊκό πόνο και πονοκέφαλο.

Υπήρξε ένας θάνατος σχετιζόμενος με το COVID-19 στη μελέτη, αλλά το άτομο δεν έλαβε το υποψήφιο εμβόλιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία δεν εντοπίστηκαν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια που σχετίζονται με το εμβόλιο.

Το εμβόλιο βασίζεται σε νέα τεχνολογία που περιέχει mRNA ή γενετικές οδηγίες που βοηθούν το σώμα να αναγνωρίσει την ακίδα την οποία χρησιμοποιεί ο ιός για να εισέλθει στα κύτταρα του σώματος.

Δύο άλλες εταιρείες Pfizer και AstraZeneca έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους. Τροφοδοτώντας τις ελπίδες ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να εγκριθεί μέχρι το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Πότε θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται η πρώτη παρτίδα των εμβολίων του κορονοϊού στην Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως υπογράμμισε “μια κρίσιμη μάζα εμβολίων για όσους πρέπει να εμβολιαστούν θα ξεκινήσουν εντός του Ιανουαρίου”, με προτεραιότητα σε υγειονομικούς και οι ευάλωτους συμπολίτες μας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο εμβολιασμός θα είναι οικειοθελής.

Διαφήμιση