Αρχική Ευζωία Σε πιλοτικό πρόγραμμα αειφόρου τουρισμού Κέρκυρα και Ηράκλειο

Σε πιλοτικό πρόγραμμα αειφόρου τουρισμού Κέρκυρα και Ηράκλειο

0
Ηράκλειο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα αειφόρου τουρισμού της Ευρώπης, θα συμμετέχουν δύο από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός διευθυντής της CLIA στην Ευρώπη Ούκο Μέτσολα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της Επιτροπής TRAN (Comittee on Transportation and Tourism) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Κέρκυρα και το Ηράκλειο θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα της ΕΕ που παρέχει ένα μοναδικό προνόμιο σε αυτούς τους προορισμούς.
Να αξιολογηθούν έχοντας βάση τις αρχές της αειφορίας. Με συμμετοχή και συγχρηματοδότηση από διεθνούς φήμης παγκόσμιους οργανισμούς.

Όπως οι μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί, η Διεθνής Ένωση Γραμμών Κρουαζιέρας (CLIA) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC).

Οι δύο κορυφαίοι οργανισμοί συνεργάζονται και συγχρηματοδοτούν την διαδικασία πιστοποίησης.
Στο πλαίσιο για την αειφόρο ανάπτυξη προορισμών και τον αειφόρο τουρισμό. Στο πρόγραμμα Destination Sustainability Assessment – 1st Global Initiative on the Destinations Assessment.

  • Η πόλη και το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, εκπροσωπούνται από τον Δήμο Ηρακλείου και τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου (ΟΛΗ Α.Ε.).
  • Η πόλη και το λιμάνι της Κέρκυρας, εκπροσωπούνται από τον Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας και των Διαποντίων Νήσων και τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας (ΟΛΚ Α.Ε.).

Ο GSTC θα προχωρήσεις σε αξιολόγηση του καθενός εκ των δυο προορισμών σύμφωνα με διεθνή, ιδιαίτερα αυστηρά πρότυπα αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, σε στενή συνεργασία με την CLIA.

H διαδικασία έχει ήδη συμφωνηθεί και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Απρίλιου 2021.

Οι δυο προορισμοί προέκυψαν μετά από αξιολόγηση των 17 κυριότερων Ελληνικών τουριστικών προορισμών κρουαζιέρας.

Από τη διαδικασία θα προκύψουν τα σημεία, στα οποία οι δυο αυτοί ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί θα πρέπει να βελτιωθούν.

Με στόχο να επιτύχουν στο μέλλον αποτελέσματα με βάση τις θεμελιώδεις αρχές της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.

Τα αποτελέσματα δεν θα κεφαλαιοποιηθούν μόνο από τον τουρισμό και την κρουαζιέρα, αλλά και αφορούν και την καθημερινή ζωή των μονίμων κατοίκων των περιοχών.

Διαφήμιση