Αρχική COVID-19 Μαγιορκίνης: Δημιουργείται πλατφόρμα για χιλιάδες τυχαία τεστ κορονοϊού

Μαγιορκίνης: Δημιουργείται πλατφόρμα για χιλιάδες τυχαία τεστ κορονοϊού

0
τεστ κορονοϊού
Διαφήμιση

δημιουργία νέας πλατφόρμας για τυχαιοποιημένο έλεγχο κορονοϊού παρουσίασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας. Με αυτό τον τρόπο, όσοι είναι ασυμπτωματικοί, είτε δεν έχουν ποτέ εξεταστεί θα τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν αν λάβουν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους -από τις 26/12 και μετά-, με ασφαλή και οργανωμένο τρόπο. Στη νέα πλατφόρμα, θα μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα να συμπληρώνουν αίτηση ενδιαφέροντος, ώστε να κληθούν.

«Προσθέτουμε στη στρατηγική μας τυχαίους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια με στόχο να φτάσουμε τα 12.000 τεστ τυχαίου ελέγχου ανά ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας για τη διασπορά του ιού. 

Προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, έχει δημιουργηθεί μια πλατφόρμα στη διεύθυνση testing.gov.gr κι έχουν καθοριστεί 386 σημεία όπου θα πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου το βράδυ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους υποβληθούν σε δωρεάν τεστ.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου οι πρώτες ειδοποιήσεις

Στη συνέχεια, «η πρώτη ομάδα πολιτών, 12.000 ατόμων θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου» εξήγησε ο λοιμωξιολόγος.

Πώς θα γίνονται οι σχετικές μετακινήσεις

Μάλιστα, οι πολίτες με την επίδειξη του επιβεβαιωτικού μηνύματος, θα μπορούν να μετακινηθούν και εν μέσω καραντίνας. Ενώ, θα δικαιούνται 3ωρη αποχή από την εργασία τους. Ο κάθε κωδικός είναι ατομικός και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο, διότι σε κάθε περίπτωση χάνεται η δυνατότητα νέας εξέτασης μέσω του συγκεκριμένου συστήματος.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μαγιορκίνης, τα τεστ απευθύνονται σε ασυμπτωματικούς πιθανούς φορείς, και όχι σε ανθρώπους που έχουν συμπτώματα.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την παρουσίαση που έκανε ο κ. Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με πληροφορίες για το νέο σύστημα εξέτασης.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here