Αρχική COVID-19 Έμπρακτη επιβράβευση των ιατρών με 12 εκατ. ευρώ ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός...

Έμπρακτη επιβράβευση των ιατρών με 12 εκατ. ευρώ ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

0
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

Στην έμπρακτη επιβράβευση των ιατρών που δίνουν καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι το υγειονομικό προσωπικό δεν μπορεί να επιβραβεύεται μόνο συναισθηματικά και κοινωνικά, όπως πρόσφατα διατυπώθηκε από επίσημα χείλη, αλλά πρέπει να αποτυπωθεί και σε οικονομικές απολαβές. 

Άλλωστε με τα χειροκροτήματα δεν μπορούν να ξεπεραστούν οι τραγικά χαμηλές αποδοχές του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, αλλά και των ιδιωτών ιατρών που κινδυνεύουν καθημερινά με οικονομική ασφυξία εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Γι’ αυτό και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προτείνει αντί να δοθούν 12 εκατ. ευρώ για απλό κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό στα φαρμακεία, να κατανεμηθεί το ποσό αυτό στο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να μην περιορισθούν οι σκληρά εργαζόμενοι του τομέα της Υγείας σε απλή συναισθηματική και κοινωνική επιβράβευση.

Σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε η ηγεσία του ΠΙΣ με την αντίστοιχη του Υπουργείου Υγείας, ζητήθηκε

  • Χορήγηση  επιδόματος πανδημίας σε όλους τους υπηρετούντες ιατρούς στα νοσοκομεία, προσαυξημένο, αναλόγως θέσεως και καθηκόντων. Στο πλαίσιο αυτό, οι ιατροί που προσφέρουν ίδιο έργο, θα πρέπει να τυγχάνουν ίσης έμπρακτης αναγνώρισης.
  • Άμεση αποκατάσταση των επικουρικών ιατρών, οι οποίοι βρίσκονται στη μάχη μέσω ενός στρεβλού συστήματος, το οποίο μελλοντικά θα πρέπει να τερματισθεί. Για την εξέλιξή τους σε μόνιμες θέσεις, οι συνάδελφοι που υπηρετούν ως επικουρικοί όπως και όσοι υπηρετήσουν με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα πρέπει να τυγχάνουν πενταπλάσιας αναγνώρισης του χρόνου εργασίας τους, ως προϋπηρεσία.
  • Οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναμονή για ειδίκευση στις ειδικότητες αιχμής, είναι χρήσιμο να προσκληθούν και να αναλάβουν υπηρεσία τώρα, καθώς ο όγκος εργασίας αυτήν τη στιγμή στα τμήματα, επιτρέπει και επιβάλλει την απασχόληση περισσότερων ειδικευόμενων.
  • Οι ειδικοί συνάδελφοι που υπηρετούν σε αγροτικά ως υποψήφιοι για τις εξετάσεις λήψης τίτλου ειδικότητας, θα πρέπει να αποσπαστούν άμεσα, στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα, για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι η υποχρέωση του αγροτικού πρέπει να αποδεσμευτεί από τη διαδικασία λήψης τίτλου ειδικότητας και να μην αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις.
  • Οι διορισμοί κριθέντων ιατρών για μόνιμες θέσεις του ΕΣΥ, θα πρέπει να εκτελεστούν αστραπιαία. Επίσης, οι κρίσεις των προκηρυχθέντων θέσεων θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα. Αυτό αφορά τόσο σε θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, όσο σε θέσεις που πρέπει να προκηρυχθούν για την κάλυψη νέων αναγκών.
  • Η αναμόρφωση του μισθολογίου των νοσοκομειακών ιατρών είναι επιβεβλημένη, καθώς οι Έλληνες ιατροί λαμβάνουν από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση