Αρχική COVID-19 Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο τα κομμωτήρια- Σε λειτουργία τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο τα κομμωτήρια- Σε λειτουργία τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή

0
κομμωτήρια μάσκες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το προσεχές Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ή την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα κομμωτήρια.

Αυτό, ανακοίνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο πρόεδρος του οποίου ήρθε σε επικοινωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Τι λέει η ανακοίνωση από Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

«Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας».

Η ανησυχία της Α. Λινού για την διασπορά κορονοϊού στα κομμωτήρια

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, ήταν ανήσυχη. Εν’ όψη του ανοίγματος των κομμωτηρίων ανησυχούσε για την διασπορά του κορονοϊού.

«Πιστεύω ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς και στα κομμωτήρια, είχε πει χαρακτηριστικά. Γιατί ερχόμαστε σε πολύ κοντινή επαφή, είναι αδύνατον να κρατηθεί η απόσταση των δύο μέτρων».

Ανοικτά σούπερ μάρκετ την Κυριακή

«Αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ. Είναι προαιρετικό για όποιο θέλει να ανοίξει».

Αυτό ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με το πώς θα ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις.

Σχετικά με τα κομμωτήρια ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε πως «ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα».

 

Διαφήμιση