Αρχική Επιλεγμένα Πρωτοβουλία Ελλάδας και εννέα κρατών της ΕΕ για το περιβάλλον

Πρωτοβουλία Ελλάδας και εννέα κρατών της ΕΕ για το περιβάλλον

Συνυπογραφή κειμένου θέσεων ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
0
Κωστής Χατζηδάκης ΧΥΤΑ ΝΑΞΟΥ
Ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την επίσκεψη στα ΧΥΤΑ ΝΑΞΟΥ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ελλάδα και άλλα 9 κράτη – μέλη της ΕΕ ενώνουν τις φωνές τους για το περιβάλλον. Καταθέτοντας κείμενο θέσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Και θέτουν φιλόδοξους κλιματικούς στόχους εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που γίνεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Το κείμενο από την πλευρά της Ελλάδας υπογράφεται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.
Και υποστηρίζει τον στόχο για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 55% έως το 2030.

Τι ζητούν τα 10 κράτη-μέλη για το περιβάλλον

Με το κείμενο θέσεων τα 10 κράτη – μέλη, δηλαδή η Ελλάδα, η Δανία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Λετονία ζητούν:

  • Να επικαιροποιηθεί και να εκσυχρονισθεί το υφιστάμενο υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη του κλιματικού στόχου του 2030. Με τον οικονομικά αποτελεσματικότερο τρόπο.
  • Να συνδυαστεί ένα ενισχυμένο Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ETS) με αποτελεσματικά και φιλόδοξα τομεακά μέτρα. Με στόχο την κατάλληλη μείωση των εκπομπών σε όλους τους τομείς. Καθώς και την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050.

Στόχος να ακολουθήσουν και άλλα κράτη

Η πρωτοβουλία αυτή των 10 κρατών – μελών έρχεται να πιέσει και άλλα κράτη – μέλη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε ορισμένες άλλες χώρες της ΕΕ υπάρχουν δισταγμοί για τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί στο επονομαζόμενο Green Deal της ΕΕ. Αλλά και στις πιο πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν.

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι η πράσινη ατζέντα καταλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική της, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Η Ελλάδα ανήκει στις πλέον κλιματικά φιλόδοξες χώρες και στηρίζει κάθε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Με τη συνυπογραφή κειμένου θέσεων για δεσμευτικό κλιματικό στόχο με άλλες 9 χώρες, εκφράζουμε την αποφασιστικότητά μας ώστε η εθνική στρατηγική μας για το κλίμα να συμπλέει με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal).

Και ήδη, με τις πράσινες δράσεις του Υπουργείου τόσο στον τομέα του Περιβάλλοντος όσο και στον τομέα της Ενέργειας, την κατεύθυνση αυτή την κάνουμε πράξη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here