Αρχική COVID-19 Α. Λινού: Μεγάλος κίνδυνος για διασπορά του κορονοϊού στα κομμωτήρια

Α. Λινού: Μεγάλος κίνδυνος για διασπορά του κορονοϊού στα κομμωτήρια

0
κομμωτήρια
Εικόνα: pixabay/ jtronics80
Διαφήμιση

Ανήσυχη για την διασπορά του κορονοϊού στα κομμωτήρια εν όψη του ενδεχόμενου ανοίγματος τους, δηλώνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, στο mega.

Τα κομμωτήρια είναι ένας από τους κλάδους που αναμένεται να ανοίξει γρηγορότερα. Ωστόσο, είναι ασφαλές το άνοιγμα τους ή μήπως θα αποτελέσει κίνδυνο για περαιτέρω διασπορά του ιού;

Η Αθηνά Λινού, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Επιτροπή και η Πολιτεία εξετάζουν τον κίνδυνο διασποράς.

«Πιστεύω ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς και στα κομμωτήρια, γιατί ερχόμαστε σε πολύ κοντινή επαφή, είναι αδύνατον να κρατηθεί η απόσταση των δύο μέτρων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται πολλή προσοχή και όχι μέχρι να έρθει το εμβόλιο, αλλά μέχρι να εμβολιαστεί η πλειονότητα. Και τον καιρό που θα κάνουμε το εμβόλιο, ο κίνδυνος παραμένει. Σε άλλες χώρες δρομολογείται ο εμβολιασμός, θα γίνει σε εξωτερικούς χώρους. Στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει και στα διόδια, με τον εμβολιαζόμενο να μένει μέσα στο αυτοκίνητό του».

«Στα εμπορικά καταστήματα μπορούν να τηρηθούν κάποιες αποστάσεις. Θα ήταν πολύ πιο ασφαλές να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα στις γειτονιές, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε έναν χώρο» υπογράμμισε η Αθηνά Λινού.

Μέχρι 9 άτομα στα εορταστικά τραπέζια

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι θέλουν να γιορτάσουν με τους αγαπημένους τους. Ωστόσο, εν όψη της πανδημίας οι γιορτές φέτος θα είναι διαφορετικές.

Η Αθηνά Λινού τόνισε ότι φέτος τις γιορτές θα πρέπει να τις γιορτάσουμε με τα ίδια 9 άτομα.

«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, είναι δύσκολα αυτή τη στιγμή, έχουμε και λίγες δυνατότητες να δούμε τι γίνεται στη νότια Ελλάδα, γιατί είναι ελάχιστα τα τεστ που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Περιμένοντας το εμβόλιο, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να μην αφήσουμε τον ιό να πλησιάσει και να μπει στα σπίτια μας. Για τις γιορτές, να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα οικογενειακό, χαρούμενο περιβάλλον, χωρίς να έχουμε πολλές επαφές με ανθρώπους» υπογράμμισε η Αθηνά Λινού.

«Κάθε χώρα έχει έναν διαφορετικό αριθμό. Νομίζω ότι οι επιλογές γίνονται πρακτικά. Ώστε να είναι δύο οικογένειες. Αυτό που δεν ακούστηκε είναι ότι αυτά τα 9 άτομα θα πρέπει να είναι τα ίδια άτομα που θα κάνουμε γιορτές όλες τις ημέρες. Πρέπει να είναι οι ίδιοι, ώστε να μην έρθουμε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, γιατί έτσι τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να νοσήσουμε», πρόσθεσε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση